Het échte zaterdag 2 …….

Eerste potje in de benen!

De eerste wedstrijd voor Steeds Hooger 2 (sorry mannen van Steeds Hooger 3, die eerst 2 waren). Nieuw bij Steeds Hooger dus, de verwachtingen hoog gespannen. SVV uit, geen idee wat wij konden verwachten. Een kunstgrasveld volledig omringd door nieuwbouw, een kantine in de stijgers en langs de lijn supporters die voornamelijk bestonden uit kraaien. De ambiance was behoorlijk troosteloos.

De mannen van Steeds Hooger wonnen de tos en mochten aftrappen. De eerste helft werd gecontroleerd en gedomineerd. Het veldspel was voor de eerste wedstrijd best om aan te gluren. Nieuwe aanwinst en aanvoerder Wigman zorgde voor een goed georganiseerde achterhoede, waar het middenveld snel de bal terug kon veroveren, met de kleine pitbulterriër Van Geest als aanjager. Met wat afstandsschoten van de gebroeders Tonissen de eerste speldenprikjes. Aan de andere kant beleefde gelegenheidskeeper Ketting een rustige eerste helft. Op een paar terugspeelballetjes weinig te doen.

Na een minuut of 30 de 1-0, waar de zojuist ingevallen Peters bij de eerste paal een voorzet van Cheret in tweede instantie tot doelpunt promoveerde. Een welverdiende voorsprong.

Na rust een compleet ander wedstrijdbeeld. De mannen van SVV hadden blijkbaar een donderspeech gekregen en zette druk op de defensie van Steeds Hooger 2, die daardoor steeds vaker de lange bal moest gaan hanteren. Uit een corner kopte SVV via het hoofd van de ingevallen Atwa de 1-1 binnen.

SVV rook dat er meer in zat en ging nog wat opportunistischer spelen. Dit leidde ook tot wat harder spel en de leidsman moest vaker optreden. Na een pittige overtreding op één van de gebroeders Tonissen sloeg de vlam echt in de pan. De tweede Tonissen mocht voor zijn duw- en trek werk samen met een SVV speler het veld verlaten en vroegtijdig de douche opzoeken.

Steeds Hooger 2 raakte de grip op de wedstrijd daarna volledig kwijt en de vermoeidheid begon toch ook toe te slaan op het hete rubbere veld. Een tweede corner, waarbij een speler van SVV compleet vrij kon inkoppen bracht de 2-1 tot stand. Weinig kansen voor de mannen van Steeds Hooger en een sprintduel tussen de spits van SVV en Atwa, alias John van de Beukering, leverde een 1 op 1 met keeper Ketting op. Simpel terugleggen en de 3-1 op het scorebord.

Een prima eerste helft, gevolgd door een matige tweede. Dit biedt perspectief voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen!