De visserspet van Kruis

Zaterdag 2 wint bij thuisdebuut op sportpark Channel Road en lijkt klaar voor de competitie

Na de prima wedstrijd van vorige week had Steeds Hooger 2 afgelopen zaterdag een nieuwe kans om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Met de van vakantie terugkerende Ghost, Daan en Muis was er in ieder geval sprake van een kwaliteitsinjectie. Het feit dat Hoek zijn voetbalschoenen na enkele jaren weer uit de wilgen had gehaald vergrote de motivatie om een goed resultaat neer te zetten. SVS4 zou het slachtoffer moeten worden van deze dadendrang.

Aangezien we nog steeds geen vaste keeper hebben en onze vaste gelegenheidskeeper Kas een of ander zwak excuus had verzonnen om vandaag niet aanwezig te zijn, begon Daan op het doel.

In de eerste minuten moest SH2 er een beetje inkomen, maar langzaamaan kregen we wel een licht overwicht. Dit betaalde zich uit in een levensgrote Kans voor Bram. Inderdaad met een hoofdletter K. Ik denk namelijk dat je kleine nichtje of neefje die net zijn eerste stapjes heeft gezet deze doelpoging nog tot een doelpunt had gepromoveerd. Echter gaat het gerucht dat hij ’s nachts nog steeds badend in het zweet wakker wordt van deze gemiste kans

Kort hierna kwam toch de verdiende 1-0 door een vlammend schot van Muis. Verder ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar echt grote kansen kwamen er niet voor SVS4. SH2 had de organisatie redelijk op orde. Door een zeer slechte terugspeelbal van ondergetekende kwam er toch een kans voor SVS. Uitstekend keeperswerk van Daan redde mij gelukkig van complete afgang. Na enkele kansen voor SH2 kwam de 2-0 uit een goed uitgevoerde counter. Fer werd de diepte ingestuurd en na een sublieme stift was de keeper kansloos.

Met de nodige personele wijzigingen ging SH2 de 2e helft door waar het de eerste helft ook in uitblonk; missen van kansen. Pim raakte de lat met een mooie volley, een lob van Fer ging net over het goal, ook werd een goal op het randje van buitenspel nog terecht afgekeurd. Dit waren echter allemaal voorbodes voor de 3-0. Deze viel uiteindelijk na een zeer mooie geplaatste bal van Muis.

Hierna was de angel wel uit het spel. Behalve voor Ghost die een persoonlijke vendetta leek uit te vechten. Na de 17e waarschuwing kon Ghost dan ook 10 minuten aandachtig toeschouwer worden. Hier zag hij verzorgd veldspel wat ze in Barcelona ook wel tiki-taka noemen. (Overdrijven is ook een vak.)

Aangezien we met een mannetje minder speelden en de gemakzucht er toch ook wel een beetje in sloop kwamen we langzaam wat meer onder druk te staan. Ondanks enkele reddingen van onze 2e helft gelegenheids-gelegenheidskeeper Kruis (inclusief visserspet) viel dan vlak voor tijd toch de 3-1. Onze 4-1 werd helaas nog onterecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar dat was een van klein schoonheidsfoutje van de leidsman die verder een puike wedstijd floot.

De eerste overwinning is dus een feit en SH2 lijkt net op tijd in vorm voor het begin van de competitie.