Schriftelijke vragen in de Raad van Burgemeester en Wethouders m.b.t. Steeds Hooger!

Er gaat bij Steeds Hooger best veel heel goed. Nieuwe teams, een bruisende jeugdafdeling, sponsoren, frequente nevenactiviteiten en zelfs ook de eerste kampioen sinds jaren. Veranderen en door ontwikkelen is ook voor ons noodzaak om succesvol te blijven. En daarom gingen wij, zoals jullie weten, op voorspraak van de gemeente Rotterdam, om tafel met onze buurtgenoot R.V.V. Blijdorp. Het doel: samen, als één vereniging verhuizen naar een fonkelnieuw voetbalcomplex aan de Noorderbocht, op weg naar verandering en vooruitgang. Jullie kennen de uitslag: de fusie is niet gelukt en dat vinden we nog steeds een gemiste kans. Wat ging er dan mis, hoor ik u denken?

Nou ja gewoon, we kwamen niet nader tot elkaar. Wij zijn nogal overtuigd van wie we zijn en hoe het moet. Jazeker, een tikje eigenwijs is dat wel, maar het is zeker ook gebaseerd op wat we om ons heen zien en horen. Na een zeer positief en voortvarend begin is het niet gelukt om nader tot elkaar te komen en heeft R.V.V. Blijdorp ervoor gekozen om als zelfstandige vereniging de toekomst in te gaan. Een besluit wat door het bestuur van Steeds Hooger nog steeds wordt betreurd.

Weer volgden besprekingen met de gemeente. Uren, dagen en maanden van hard werken en overleg had nog geen resultaat opgeleverd. Het oplossen van het capaciteitsprobleem van Rotterdam Noord in het algemeen en die van Steeds Hooger, Blijdorp en HC Delfshaven in het bijzonder. In de navolgende periode is door de gemeente aangegeven dat Steeds Hooger en Blijdorp als 2 zelfstandige clubs het nieuw te ontwikkelingen complex aan de Noorderbocht moeten gaan bespelen zodat HC Delfshaven zijn intrek kan nemen op het huidige complex van Blijdorp aan de Energieweg.

Wij waren de club waarmee de gemeente de toekomst in wilde gaan en stelde dezelfde ambtenaren schriftelijk en expliciet dat het in stand houden of uitbreiden van de locatie aan de Kanaalweg geen optie is. Een standpunt waar we begrip voor hadden en voor het bestuur van Steeds Hooger als basis heeft gediend voor de besprekingen die hebben plaatsgevonden. Op dinsdag 13 juni is het uiteindelijke voorgenomen besluit van de gemeente met ons gedeeld. De Noorderbocht wordt de thuishaven van R.V.V. Blijdorp, op het huidige complex van Blijdorp aan de Energieweg gaat HC Delfshaven 1 veld bespelen en Steeds Hooger moet op zijn huidige complex aan de Kanaalweg blijven. Met een nieuw kunstgrasveld vanaf het seizoen 2017/2018 en een subsidieregeling om de opstallen van onze accommodatie op te knappen! U hoort het goed, we MOETEN blijven!!

Een besluit waar wij enorm door zijn verrast en door zijn teleurgesteld. Alsof we geen capaciteitsprobleem meer hebben, de parkeerproblemen zijn opgelost en de ontoereikende subsidiebijdrage vastgesteld aan een mankeerde schouw onze opstallen toekomstbestendig maken. Het stelt de club Steeds Hooger voor enorme uitdagingen. Inhoudelijk hebben wij veel vragen, maar hebben we ons neergelegd bij het voorgenomen besluit van de gemeente. De wijze waarop Steeds Hooger van serieuze gesprekspartner is verworden tot figurant is niet alleen voor ons als bestuur zeer bijzonder.

Inmiddels hebben we de algehele gang van zaken, onze problemen en het voorgenomen besluit neergelegd bij de Rotterdamse politiek en zijn verrast door de steun en reacties die we krijgen. We laten zien dat het anders kan en zijn hier zeer succesvol in. We gaan niet meer terugkijken, maar constructief bezig met de toekomst. Naar de mogelijkheden die er wel zijn. Gesteund door Rotterdam Sportsupport, de gebiedscommissie en diverse politieke partijen wordt onze zaak door middel van schriftelijke vragen (https://rotterdam.notubiz.nl/document/5653549/1/17bb7323) onder de aandacht gebracht van het college van Burgemeester en Wethouders van ons oh zo mooie Rotterdam.

We zijn een club met een eigen gezicht, herkenbaar voor iedereen, geliefd door enkelen, stiekem tegenop gekeken door anderen en misschien zelfs wel verfoeit door een enkeling. Een vereniging die keuzes maakt voor wie ze er zijn, voor wie ze er niet zijn en wat ze hen bieden. Een vereniging die precies doet waar het ooit om begonnen is: het verenigen van gelijkgestemden. Het is nu aan ons om te laten zien waar wij toe in staat zijn.

Voor wie het vergeten is: R.V. & A.V. Steeds Hooger staat voor voetbaltraditie op de voorgrond en innovatief verenigen aan de achterkant. Bij ons draait het om voetbalnostalgie, om de 3e helft in ons eigen voetbalcafé, om saamhorigheid binnen en buiten het veld maar bovenal om onze nuchtere en Rotterdamse kijk (en humor) op het spelletje. Want dat is het, we nemen onszelf vooral niet te serieus. We voetballen omdat we het leuk vinden, kunnen er geen hout van alhoewel er hier en daar echt wel een pareltje tussen zit en we voetballen omdat sommigen gewoon aan wat lichaamsbeweging toe zijn. Maar stiekem is het gewoon een mooi excuus om elkaar te ontmoeten, om te lachen en te genieten. Dat is wat ons bindt en dat is wat ons onderscheidt. Bij ons spelen trage spelmakers en dynamische bankzitters. Wij zijn een club met ballen!

Wij hebben iedereen nodig, want we staan pas aan het begin van wat we ambiëren. Onze accommodatie is tof maar we hebben hierin zeker onze uitdagingen.

Wordt vervolgd!