Steeds Hooger 4 – Kethel Spaland

Hoewel de ‘sportzomer’ een bekend begrip is, voelt dat voor de échte sporters uit Rotterdam toch anders. Zij kijken reikhalzend uit naar dat moment in het laatste weekend van augustus, wanneer de schoenen weer uit het vet mogen. Zondagochtend om half 10 was het eindelijk weer zo ver: het 4e van Steeds Hooger trad aan op de Kanaalweg. De loting was even veelbelovend als nietszeggend geweest; alleen maar onbekende ploegen. Desondanks hebben we ons, zoals altijd, voorgenomen om dit jaar wél door te gaan in de beker. Er was dan ook al enthousiast getraind, om niet volledig onvoorbereid aan de start te staan.

In het drukke transferwindow was afscheid van een aantal spelers genomen wiens contract helaas niet werd verlengd, zoals Danny, Aron, Dennis en Timothy. Het was nog maar de vraag of de diverse nieuwe aanwinsten dit verlies goed konden maken. Aangezien nog niet alle werkvergunningen binnen waren, kon van hen alleen Roy vandaag aantreden. Aanvankelijk hield hij de bank nog warm, maar hij zou later zijn opwachting maken.

Het veld zag er strak uit, zeker in vergelijking met eind vorig jaar. Er viel een pittig buitje tijdens de warming-up. Steeds Hooger ging hier zeer verstandig en professioneel mee om, door de spieren niet af te laten koelen maar de warmte van de kleedkamer op te zoeken.

Na de aftrap ging het gelijk op tussen ons en de mannen van Kethel Spaland 4 , die er duidelijk nog in moesten komen. Maar ook bij de zwart-witten werden de ingesleten patronen van het vorige jaar nog niet direct gevonden.

Toen sloegen we echter snel een aantal keer toe. Via mooie combinaties over de verrassend effectieve flanken wisten Robin (2x) en Mikey het net te vinden. De tegenstander was duidelijk in verwarring, wat zelfs leidde tot geklaag over opgelopen pijntjes bij de harde maar faire tackles van het Steeds Hooger blok achterin. Helaas liet datzelfde blok dan toch wat steekjes vallen in de communicatie, waardoor er met 3-2 gerust ging worden.

Jammer genoeg kwamen we niet helemaal wakker uit de kleedkamer, waardoor een aantal tactische omzettingen bijna leidde tot de gelijkmaker. Met hulp van onze betrouwbare keeper werd deze echter voorkomen, waarna de rug werd gerecht, en de tegenstander niet meer werd losgelaten. Deze gaf op en vrij eenvoudig hebben we daarna uit kunnen lopen naar een 7-2 eindstand. Marcel (2x) en weer Robin en Mikey tekenden voor de goals. Steeds Hooger 4 heeft nu al een aantal kanshebbers voor de zwart-witte Schoen!

Het had 8-2 kunnen zijn, maar de mooiste goal van de dag bleek uiteindelijk toch ‘Nicks’ te zijn.

De volgende horde op weg naar bekerwinst staat in Wateringen, bij Velo 7. Volgende week horen jullie dan ook meer van de nieuwe, veelbelovende talenten en de bekende klasbakken!