Uitstekende start Steeds Hooger in eerste oefenwedstrijd!

Logo Steeds HoogerAfgelopen zondag de eerste training, gevolgd door 2 mooie sessies op dinsdag en donderdag. Niet op onze eigen Mat maar het hulp van Rotterdam Atletiek (dinsdag mochten we op de Nenijto) en J.H.R. (donderdag mochten we op hun tweede veld) hebben we toch kunnen trainen. Niet omdat de verantwoordelijken hun afspraken nakomen, maar omdat we goede buren hebben die ons graag helpen.

Genoeg geklaag, op naar de zaken waar we wel plezier in hebben, voetbal. Op uitnodiging van prima gastheer M.S.V.’71 op zaterdag naar Maassluis voor het eerste potje. Niet op echt gras maar kunstgras is ook goed genoeg. Als er een bal rolt zijn we al snel tevreden. De eerste 10 minuten rolde de bal niet echt en was het wennen. Of dat aan het veld was, de eerste keer met elkaar of de warmte, de trein stond niet echt lekker op de rails zullen we maar zeggen.

Gelukkig waren er een paar Steeds Hoogerianen op de brommer maar Maassluis gekomen en die werden na de onwennige beginfase vol gas over het rubber gestuurd. In een ongelooflijke 30 minuten werd M.S.V.’71 met het schaamrood op de kaken het aangrenzende Sterrenbos ingestuurd. Eerst was het Kevin Ketting die na goed doorgaan Steeds Hooger op 0-1 bracht. Een prima afstandsschot van Clement Geferts was goed voor de 0-2, die 5 minuten later ook maar besloot om uit een indirecte vrije trap de 0-3 op de borden te zetten. Zelfs een drinkpauze bracht onze opgevoerde Puch Maxi niet tot stilstand.

Met een volle tank werd het restant van de eerste helft tot een goed einde gebracht. De Gasten roken bloed en de honger moest gestild. Overdrijven mag, zeker als het ons ten goede komt. Randy Brokking heeft een aantal jaartjes droog gestaan en maakte binnen 10 minuten tijd een einde aan zijn persoonlijke Sahara. Goed voor de 0-4 en de 0-5. De laatste keer dat het vlaggenship in de rust met 0-5 voor heeft gestaan kan zelfs Wim van der Neut zich niet meer herinneren en heette Maassluis nog gewoon Maeslandsluys. Een ongekende weelde voor de mannen van Peter Ketting en Ed de Lange.

Tevreden waren we en dat is ook wel bijzonder. De trainer van de tegenstander waarschijnlijk niet wat die schafte in de rust elf nieuwe brommertjes aan. Een heel elftal met nieuwe brommertjes was te veel van het goede. De Zwart-Witten in het hemelsblauw hadden het de 2e helft een stuk lastiger om de verse aanwas op dezelfde manier onder de voet te lopen. Sterker nog, de gastheren waren de gehele tweede helft een stuk beter dan in de eerste helft. Lang kon onze trots weerstand bieden en kregen we prima kansen. Het laatste kwartier was de pijp leeg en kon M.S.V.’71 2 keer tegen scoren. Een mooi begin met een 2-5 overwinning biedt perspectief. Te beginnen morgen om 14:00 uur uit bij Hermes D.V.S. met 15 andere nieuwe enthousiaste aanwinsten.