Steeds Hooger zaterdag 1 speelt Ariston aan gort in de beste wedstrijd van het seizoen


Zaterdag 1 aCafevoetballers werden ze genoemd, met Panenka op de borst en ’t Halve Maatje op de tas. Het lachertje van de Zaterdag Reserve 5e Klasse 11. Een goede voorbereiding, ja dat wel, maar waar stonden ze nu? Allerlaatste! Ook tot verbazing van verschillende tegenstanders, dat moet gezegd, die maar al te vaak in verbazing met drie punten het veld afstapten. ‘Jullie zijn veel meer waard dan die laatste plaats’, zeiden ze, maar toch was de Rode Lantaarn nu al weken in het bezit van de dappere strijders van Steeds Hooger 1.
 

Rond de herfst was van tactiek gewisseld – of beter gezegd: er werd een tactiek geïntroduceerd – en dat had dan nog wel geen punten opgeleverd, het veldspel was er aanmerkelijk door verbeterd. Het was dan ook vooral aan de regelmatige afwezigheid van enkele dragende spelers te wijten dat het vaak dominante Steeds Hooger niet wat vaker het net wist te vinden. Tel daar het wegvallen van onder meer Klapwijk (Oog) en Bunnik (Neus) bij op en het moge duidelijk zijn dat de winter niet de meest gelukkige periode voor het gehavende team was.  

Uiteindelijk stond dan de donderdagavondwedstrijd tegen Ariston ‘80 op het programma. Trotse bezitters van de derde plaats en zelfs met nog enige titelaspiraties. Een tegenstander met vertrouwen! Naast de langdurig geblesseerden moest Steeds Hooger het bovendien stellen zonder Van Oosterom (Kuit) en Lubberdink (Knie), die vanaf de kant toekeken. Gelukkig was daar wel de terugkeer van Vroon, die zowel letterlijk als figuurlijk een spits van formaat zou blijken.

In de eerste helft speelde Steeds Hooger zijn allerbeste 45 minuten van het seizoen. De verdedigers wonnen hun duels
en zorgden ervoor dat het veld compact bleef. De middenvelders kwamen veel aan de bal en wisten met scherpe steekballen voor gevaar te stichten in de defensie van de tegenstander. De aanvallers drongen constant aan en toonden zich zowel in balbezit als bij balverlies gretig. Binnen het kwartier kwam Steeds Hooger na een mooi afstandsschot van Vroon dan ook verdiend op voorsprong. Vervolgens werd de score uitgebouwd door Spanjaard, na een prachtige diepe steekpass van Cuppen, en nogmaals Vroon. Ariston mocht van geluk spreken dat het met slechts drie goals achter de rust in ging, want onder meer De Jong (volley) en Vogel (paal) hadden de score nog veel verder kunnen uitbouwen. 

Juist de eerste minuten na rust is het vervolgens van belang dat het voetbalspel met dezelfde intensiteit gespeeld wordt als in de eerste helft, om de tegenstander – die zich met een kop thee in de hand ongetwijfeld moed ingepraat heeft – alle hoop op een punt te ontnemen. Die boodschap was bij de mannen van Steeds Hooger niet aan dovemansoren gericht! Alsof het de wereldbekerfinale betrof, zo stortten de mannen zich op hun tegenstanders. In luttele minuten werd nog tweemaal gescoord, de doelpuntenmakers waren wederom Spanjaard en Vroon, die hiermee zijn eerste hattrick van het seizoen vervolmaakte. 

Feyenoords een jaar oudere broertje liet hierop de teugels wat vieren, waardoor de tegenstander wat meer de bal in het bezit kreeg en wat verder van de eigen goal aan voetballen toekwam. Tot veel gevaar leidde dit niet, Ariston logohoewel een degelijke actie op rechts nog wel een tegengoal betekende. Deze kwam echter te laat en de overwinning van Steeds Hooger kwam geen moment meer in gevaar. 

Finale uitslag: 5-1 en een Steeds Hooger dat de fiere blik weer naar boven mag richten, nu de laatste plaats is overgedragen aan TOGB. Bovendien biedt het vertoonde spel aanknopingspunten om aan te nemen dat er voor het team nog wel wat meer in het vat zit. HWD, dat meer verliespunten heeft dan Steeds Hooger zou te passeren moeten zijn en zelfs aartsrivaal GGK komt dan nog in het vizier. Ook het officieuze clubkampioenschap kan nog veroverd worden, wat toch een prestatie van formaat zou zijn voor het slechts een jaar oude Zaterdag 1-team.  

1 man verdient nog eeg speciale vermelding, namelijk linkerverdediger en -middenvelder Brouwers. Hij symboliseerde de strijdlust van Steeds Hooger als geen ander door bij een 5-1 voorsprong in het laatste kwartier van de wedstrijd nog een gele kaart te pakken na een intense strijd om de bal. Het was pas de eerste kaart die een speler van Steeds Hooger dit jaar kreeg toebedeeld, hetgeen de sportiviteit van de mannen onderstreept.

4 goals verschil, een team vol vertrouwen, de laatste plaats verlaten en spitsen die eindelijk het net beginnen te vinden. Het belooft een prachtige lente te worden voor Steeds Hooger 1!

Ties Joosten