Dames Een – Sep Dames 3: the day after.

Zondagmorgen 10.30 uur. Er hangt spanning in de lucht. Dames Een vertrekt richting Delft om daar Sep een spreekwoordelijke draai om de oren te geven. Je voelt het aan alles, de dames zijn gebrand om te winnen, ze willen goals zien, doelpunten maken en juichen, vooral juichen.

Door de tegenvallende uitslagen en vele afgelastingen is er een hunkerend verlangen ontstaan, een honger die deze zondag gestild moet gaan worden. De enige counter die zij namelijk in lange tijd zagen, is die in de kantine.

Strak in het zwart gehesen, maakte we een killer entree. Na een Spartaanse warming up waren we er klaar voor. Piet Paulusma had het over ‘storm op komst’, maar Dames Een dacht groter, alleen een orkaan die Sep volledig van de kaart zou vegen zou goed genoeg zijn. De regen goot, windkracht 1000. Wij verschenen ten tonele.

Door een vertraagde scheids begonnen we iets later dan gepland, maar het idee wat we jullie hierboven al probeerde te geven: wij waren er klaar voor. Het fluitsignaal galmde over het veld en de scheids blies hiermee ‘het verhaaltje uit’. Vergeet al het bovenstaande… ons spel had alle eigenschappen van het soppende, modderige veld overgenomen: BAGGER.

Het eerste half uur was zo slecht, zelfs een blinde had het niet willen zien. Was het de wind? We kwamen namelijk niet vooruit. Er viel een tegendoelpunt. Blijkbaar wat we nodig hadden: we waren weer aan. Mo S. had haar nieuwe wonderpantoffels aangetrokken. Deze in combinatie met haar trapvermogen betekenen maar een ding, terror… 1-1 was het resultaat.

Na in de rust onze mojo weer gevonden te hebben, was het tijd om dit varkentje voor eens en altijd grondig te wassen. Dat was het plan. Tot dat… geblesseerde keeper, een hoop geschuif in het veld, nog meer regen, nog meer wind, het was klaar. Na nog 4 tegendoelpunten was het Rosanne die onze eer herstelde door de bal nog in het doel van Sep te tikken. Rosanna in den hoge! Whoehoe!

Conclusie I: slecht.
Conclusie II: het schwalbe-level van Sep is nog niet op gewenst niveau
Lichtpuntje: we hebben in een zondag, ons doelsaldo met 200% omhoog gekrikt.

Nuff said.