Ziekenboeg Steeds Hooger 5 steeds voller

De succesformatie van de tijdelijk teruggekeerde Don Leo look-a-like Henk Sterkman is de competitie vorige week met veel vertrouwen begonnen. De zeer overtuigende 3-2 overwinning op Zwarte Pijl heeft de kampioensaspiraties tot grote hoogtes doen laten stijgen. Een week later echter werd dit misplaatste optimisme hardnekkig de nek omgedraaid door een ontketend CKC. De schade werd zichtbaar toen de rook was opgetrokken op Sportpark ‘t Veer; een snoeiharde 6-1 nederlaag.

Voetbalminded Nederland speculeert al langer over de niet fitte en te oude selectie van Steeds Hooger 5 maar nooit eerder werden de problemen zo helder blootgelegd. De afwezigheid van de chronisch geblesseerde ex-vedette Lubrano Moreira is inmiddels ingecalculeerd. De vraag is of hij ooit nog op het gewenste niveau gaat komen, voorlopig lijkt hij de verleidingen van het voetbalpensioen maar moeilijk te kunnen weerstaan en is een comeback ver weg. Helaas is hij niet meer de enige bewoner van de overvolle ziekenboeg.

Net nu centraal achterin Terra eindelijk weer is hersteld na een flinke periode van buikkrampjes ligt Van der Wel voor de zoveelste keer uit de roulatie. De nieuwbakken vader (“ik ben vader weet je wel, ik heb een gezin te runnen”) blijkt keer op keer een bijzonder kwetsbaar gestel te hebben, hopelijk heeft kleine Diem de fysieke eigenschappen van z’n moeder meegekregen. Dit keer speelt zijn hamstring hem parten en moest hij verstek laten gaan. Om zijn herstel te bevorderen heeft hij dit weekeinde een bezoekje gebracht aan een omstreden placentadokter in Brabant, aldus betrouwbare bronnen. Iemand die wel in orde oogt is de potige Scholte maar zelfs kilo’s aan overtollige spierballen zijn geen garantie voor een blessurevrij seizoen zo blijkt, ook hij was afwezig vanwege een zere enkel, naar verluidt is er een dumble op gevallen.

Linksback Stef van Leeuwe heeft vaker aangetoond geen hele wedstrijd meer aan te kunnen en was ook tegen CKC vanwege een vermeende Sekou Cissé veroordeeld tot de keeperspositie die hij overigens naar behoren invulde en aan de andere kant heeft Van der Kraan regelmatig last van de Spartakoorts of hevige sublimatie-aanvallen, hij stond net als Van Leeuwe dit keer echter wel zijn mannetje.

In de middenas is het al niet veel beter. De altijd fit ogende senior Duiverman kan de tand des tijds nu echt niet meer weerstaan en lijkt op z’n 40ste dan eindelijk in de herfst van zijn carrière te zijn aanbeland. Hij was afwezig vanwege een broodnodige cosmetisch ingreep. Van Haften, de kwikzilverige aanvallende middenvelder, is te lichtvoetig om geblesseerd te raken maar is regelmatig afwezig vanwege ‘andere verplichtingen’ aldus de lezing van de persvoorlichter. Joost mag weten wat dat betekent, de geruchten over een aankomende transfer incluis miljoenenaanbod is niet van de lucht, ook hij zat dus niet bij de wedstrijdselectie en dat net nu Hoogenboom zich een tripje naar de Caribbean heeft veroorloofd.

Voorin meldde Ashwien Hoebdar zich vlak voor de wedstrijd af. heeft Hoebdar, founding father van de Ashwien Academy, inmiddels zoveel rondjes om z’n eigen as gedraaid dat de slijtage aan zijn knie nu echt zorgelijke vormen begint aan te nemen. Omvlee, die na langdurige afwezigheid een prima vorm etaleerde tijdens de trainingen, kon tijdens de wedstrijd niet veel uitrichten. Zijn terugkeer kan overigens wel van groot belang zijn bij een moeilijk scorend Steeds Hooger maar de vraag is voor hoe lang het duurt. Salemink is de laatste aanwinst van de ziekenboeg, hij heeft last van vlinders in de buik en lijkt definitief overgestapt te zijn naar zijn dames. Enig lichtpuntje was de schitterende goal van Van Vliet. De robuuste spits die droger stond dan de Sahara na een hittegolf heeft eindelijk z’n goaltje te pakken. Van Vliet, vorige week ook afwezig, is na een maandenlange vormcrisis weer op de weg terug.

President Vis maakt zich zorgen over zijn vijfde vlaggenschip en dreigt met een algehele drooglegging op de donderdagavonden. Deze maatregel is ternauwernood teniet gedaan door financieel directeur Stikka die zijn ruim gevulde clubkas in gevaar zag komen. Op de Kanaalweg klinken er ook geruchten om zo snel mogelijk met nieuwe, jonge aankopen te komen. Afgelopen donderdag schijnt er al direct vers, jong bloed ingevlogen te zijn. Maar het allerbelangrijkste is toch echt de mentaliteit van de huidige selectie, regelmatig trainen en spelen is een must voor ieder selectielid. Een ieder die denkt het verschil te kunnen maken zonder fitheid en ritme gaat bedrogen uitkomen. Hopelijk is de 7-1 een harde les en staan de neuzen, elke training en elke wedstrijd weer dezelfde kant op.

 

IMG_8127