Schiebroekse Zeegod zorgt voor onterecht Waterloo zaterdag 1

Zaterdag 10 oktober gaat de boeken in als een schitterende nazomer dag, waarbij de zon haar uurtjes heeft gemaakt en de wolken hun gezichten niet durfden te laten zien. Toch was er een smetje aan de lucht toen de mannen van Steeds Hooger zaterdag 1 om 18:21 uur van het veld liepen. “Ah die hebben verloren” – hoor ik u denken. En dat klopt.

Het had anders kunnen zijn, want in de eerste helft kreeg spits Pieter Vroon genoeg kansen om te bezegelen. Zeker zijn eerste schot op doel na welgeteld 43 seconden had tussen de palen het net moeten vinden, maar het mocht niet zo zijn. Op basis van de eerste 45 minuten leek het dan ook dat de mannen van de thuisspelende club met de volledige drie punten in het zakje aan de derde helft konden beginnen.

Het bleek toch echt anders te zijn, want door de tactisch zeer sterke en slimme mannen van Neptunes Schiebroek werd er gestreden voor de overwinning. Met een rugbyer die de uittrappen voor de keeper nam en een aantal Gouden Kalveren winnende spelers op het middenveld wisten de voetballers van de bezoekende club via een corner op 0-1 te komen.

Helaas. Klote. Kut.

Een standaardsituatie bracht ze tegen de verwachting in, maar wel in de lijn van het spel, op voorsprong. Wat volgde was aan de ene kant countervoetbal en aan de andere kant een Chinese muur. Niet doorheen te komen en weinig schoten op doel zorgden ervoor dat 0-1 de eindstand zou worden.

Over die derde helft gesproken: die is gewonnen bij Café Het Halve Maatje (één van de sponsoren van Steeds Hooger 1).

Aanstaande zaterdag staat een bekerduel op het programma en gaan de mannen naar de club op Zuid: Egelantier Boys 3 uit. Altijd lastig. Of het doel dan wel wordt gevonden? Natuurlijk! Niet gek doen, zolang er maar goed wordt ingegooid.

FullSizeRender (9) FullSizeRender (10) FullSizeRender (11) FullSizeRender (5)