St. Hooger ZA 1 – Zestienhoven 6 2-4

Afgelopen zaterdagmiddag stond de eerste wedstrijd van Steeds Hooger zaterdag 1 op het spel. Het team dat de Rotterdamse Voetbal & Atletiek Vereniging Steeds Hooger sinds dit seizoen vertegenwoordigt in de (nu al zeer spannende) reserve vijfde klasse, speelde haar eerste thuiswedstrijd aan het sportpark (..).

Met maar liefst elf man die kwamen opdraven als bezoeker, was het sportpark (met een capaciteit van maximaal 21 man) zeer goed gevuld. Noodzakelijk ook, voor een team met als één van de voornaamste doelstellingen om het thuispubliek te vermaken (ook wel de Steeds Hooger Fanatics genoemd, laat je horen yo).

De scheidsrechter van afgelopen weekend heeft deze doelstelling ook meegekregen en droeg hier overduidelijk zijn steentje aan bij. Met vermakelijke kreten als ‘’snel snel, geen geld’’ werd het tempo dan ook flink in de wedstrijd gehouden. Absolute cultheld. Nu al meer dan een icoon aan Sportpark (..).

Onze eerste tegenstander was het zesde elftal van Zestienhoven dus. Aan ons de belangrijke taak om de ballen om hun oren te laten vliegen, in plaats van vliegtuigen. Echter, na pakweg elf minuten gebeurde dit plots aan de verkeerde kant en viel er en afvallende bal (uit een corner) tegen de netten, achter keeper Bunnik.

Bunnik, de man die sinds kort bekend staat vanwege zijn totaal loze kreten als ‘’hier bunnik’’ gedurende de wedstrijd te roepen, ondanks er geen enkele diagnose van Gilles de la Tourette bekend is bij één van de teamleden. Teammanager Koen Vogel was totaal onbereikbaar voor het afleggen van een verklaring omtrent deze vreemde verschijning en bevindt zich momenteel in Japan, om de laatste hand te leggen aan het shirtontwerp. Wordt vervolgd.

Verder verdient alleen de prachtig ingekrulde vrije trap (tevens aansluitingstreffer) van Akkermans, net na rust, nog een speciale vermelding. Prachtgoal. Verder wil ik het niet hebben over de tegendoelpunten. De wedstrijd eindigde trouwens in een 2-4 nederlaag. Totaal geflatteerd.

Wat onze toekomstige tacktiek betreft: ‘’niet te tactisch denken’’ – Gijs Lubberdink (centrale verdediger, 2015).