MO-15 wint CKC toernooi!

Steeds Hooger MO-15

Zaterdag 15 juni 2024. De dag dat de toptalenten MO-15 het seizoen afsluiten met een leuk toernooi bij voetbalvereniging CKC.

Het is 14:00 en de meiden zijn best gespannen. Het grote Excelsior doet namelijk mee met het toernooi. Gelukkig beginnen we in de poulefase met wedstrijden tegen DCV, Emm21 en PPSC.

Het is 14:20. We spelen de eerste wedstrijd tegen DCV. Roos had het geluk dat ze deze wedstrijd mocht keepen. Met een aantal belangrijke reddingen hield ze het elftal op de been. Door een schitterend doelpunt kwamen we op 0-1 voorsprong. Met nog een paar minuten te spelen was de stress op de bank en in het bushokje goed te voelen. Nadat de toeter af ging was het bevrijdende fluitsignaal een feit en waren de 1e 3 punten binnen.

Op naar de 2e wedstrijd die om 15:00 werd afgetrapt tegen Emm21. Nieuwe keepster onder de lat. Alexandra was in bloedvorm en heeft ondanks de tegenwind ook hele belangrijke reddingen verricht. De verdediging hield stand en na 15 minuten staat er 0-0 op het scorebord. 4 punten en geen tegendoelpunt.

De laatste groepsfase wedstrijd begint om 15:40 tegen het lastige PPSC. De eerste tik was voor de wedstrijd al uitgedeeld. we hadden namelijk volgens het reglement van het toernooi als uitspelende ploeg de keuze om de kant te kiezen. Uiteraard kozen we de kant om wind mee te hebben. Hier waren sommige mensen niet blij mee maar wij als team wel. Door fantastisch uitgevoerde acties van onze flanken kwamen wij niet1, 2 of 3 keer tot scoren, maar wel 5x. Een mooie 0-5 overwinning zorgde voor 7 punten en gingen wij als groep winnaar naar de halve finale.

Wippolder, die verloren van Excelsior maar wel zorgde voor een 2e plek in de poule, is onze volgende tegenstander. Super Mario pept de meiden op om vol voor de winst te gaan. De spanning is bijna niet te houden op de bank en dit was ook in het veld te merken. De meiden op de bank kunnen ook niet blijven zitten en schreeuwen de meiden naar voren. De mooie acties van onze straatvoetbalster Menna zorgde voor veel dreiging. We gaan de laatste 5 minuten in en de spanning wordt steeds groter. We deden er alles aan om de penalty’s te ontlopen. Onze voorhoede bleef druk zetten en gelukkig viel de 1-0 op het juiste moment. Het was nog even billen knijpen maar de finaleplek is binnen.

Het is inmiddels 17:10. Daar is hij dan de finale tegen het sterker geworden DCV. Omdat vorige wedstrijden waren uitgelopen op penalty’s moesten we wachten op de scheidsrechter. Het begon te regenen en wat kregen we het koud. Ook op de tribune was de spanning te merken onder het trouwe publiek die de meiden bleven steunen tot het einde.

17:20 he hè eindelijk! De Scheids komt eraan en de wedstrijd begint. Kansen gaan over en weer. 15 minuten wat is het kort, maar oh zo spannend. De verlossing is daar en de 0-1 door schitterend doelpunt van onze topscorer Sarah Steen staat op de borden. Er is nog even te spelen. Daar is het eindsignaal van de scheidsrechter de volledige bank en spelers sprinten naar elkaar toe. De vreugde is groot. Het seizoen afgesloten met een geweldige prestatie.

Bedankt ouders, Adriana (vertrekkend), Alexandra, Aysel, Chiara, Claudette, Kiki (el
Capitano), Menna, Nina, Noa, Noëlla (vertrekkend), Rikki, Roos, Sarah, Thaisa, Tilia, Zoë en de steun en toeverlaten: Super Mario en Petra. Geweldige periode gehad en trots op het hele team.