Steeds Hooger in echte derbysfeer naar verdiende overwinning op Blijdorp.

11 MAART 2023 – Op een sfeervol en goed gevuld sportpark Melanchton Park zegevierde de equipe van trainersduo Jerry Visser en Oscar Zwanenburg in de ietwat verhitte – maar faire – derby tegen Blijdorp. Steeds Hooger toonde zich behoudend en georganiseerd, zonder dat dit ten koste ging van de creativiteit van het aanvalsspel. Na een 1-1 ruststand werd een 3-1 eindstand bereikt, wat een juiste afspiegeling gaf van de krachtsverhoudingen en waarmee Steeds Hooger weer de gewenste aansluiting vindt bij de brede middenmoot.

Na het eerste fluitsignaal ontspon zich een schouwspel met een optisch veldoverwicht voor de bezoekers. Steeds Hooger gaf het initiatief aan Blijdorp, dat via het middenveld met veelal diagonale ballen de bedrijvige buitenspelers probeerden te bereiken zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De laatste linie vocht met verve veel persoonlijke duels uit, waardoor uit onderschepping het juist Steeds Hooger was met de eerste echte wapenfeiten.

Waar eerst de beweeglijke Jerry Scholman op randje buitenspel zijn openingsgoal afgekeurd zag worden, was het daarna Riaz Ramdjan na een ogenschijnlijk te harde pass in de diepte, die in de 20e minuut op wilskracht net iets eerder aan de bal kwam dan Blijdorp-keeper Jimhendry Tolud en hem toucheerde binnen de 16-meter. Arbiter Jansen, die zich die dag positief onderscheidde door te volharden in zijn eigen waarnemingen, kende resoluut een strafschop toe. Nasredinne Ziani verzilverde dit onberispelijk (1-0).

Hierna ontstond een wat rommelig spelbeeld met over en weer slordigheden en leken de Steeds Hogerianen de voorsprong te kunnen consolideren, ware het niet dat Blijdorp-aanvaller Dencho Narcisio uit een splijtende pass aan de rechterzijde doorkwam met een diagonale doelpoging. Keeper Rutger van der Vlist wist deze nog te pareren, maar uit de rebound kon linksbuiten Zidane Lo-Kioeng-Shioe eenvoudig binnentikken (1-1).

De tweede helft toonde Steeds Hooger zich een hecht collectief. De druk op de laatste lijn werd eerder en meer opgevoerd, waardoor de opbouw van Blijdorp verder werd ontregeld. Gevolg was ook dat Steeds Hooger dieper op de helft van de tegenstander aan de bal kwam. In de 65e minuut een aanval uit het boekje: Riaz Ramdjan werd na een goede aanval aan de rechterkant de diepte in gestuurd. Hij bereikte met een goede voorzet richting 2e paal spits Sjoerd Ooms die uit een moeilijke hoek met een tegendraads schot de keeper het nakijken liet (2-1).

Een onmachtig Blijdorp begon hierop een offensief dat tot meer frustraties dan kansen leidde, waar ook Blijdorps technische staf langs de lijn zich als baken van onrust opwierp. Het collectief Steeds Hooger, dat in principe eenvoudig standhield, werd bijna nog aan het wankelen gebracht via enkele gevaarlijke voorzetten van Blijdorp aanvaller Yorick de Looff. De bezoekers kregen de definitieve genadeklap in de 79e minuut uit een corner van de trapvaardige Maarten Bruggeman die knap werd binnengekopt door laatste man Anthony Spruyt (3-1).

Een belangrijke winst voor de selectie zorgde voor een uitgelaten stemming, waar de club rondom deze derby met zanger Rick Thijsen de sfeer verder opleukte. Ook de technische staf toonde zich goed geluimd, maar blikte al wel vooruit: ‘’Vandaag was een erg belangrijke overwinning, maar wij moeten in de komende serie wedstrijden echt laten zien wat we waard zijn’’. Met die boodschap werkt de selectie volgende week naar de uitwedstrijd bij PPSC in Schiedam toe.

Als afsluiter kunnen wij u melden dat vorige week Jorick Quint de trotse vader is geworden van Javi en wij hopen dat de voetbalgenen hiermee zijn doorgegeven. Namens de selectie wensen wij Jorick, Esmee en Javi alle goeds toe en hopen wij dit gezin snel langs de lijn te kunnen bewonderen!