Zaterdag 3 wint tijdens een onderling duel van Zaterdag 4

Nadat de KNVB besloot het amateurvoetbal in 2022 rustig te brengen stond op zaterdag de 22e van januari het eerste officieuze duel van Steeds Hooger 3 op het programma. Tegenstander was “het 4e“, wat voor de alumni van Ariston toch wel een ware angstgegner genoemd mag worden.
Liefst 15 fitte spelers konden aan de warming-up beginnen, waar Stijn een +1 had meegenomen in de vorm van zijn huisgenoot Daan. We noemen deze even “Kleine Daan”, want er loopt nog een Daan in het 3e rond die we voor het gemak even “Medium Daan” noemen. Er bestaat zelfs ook nog een “Grote Daan” in het huis van Stijn, bij mij duurde het ook even voordat ik de logica inzag.
Ander nieuws was dat onze eigen tenues eindelijk aangekomen zijn, waardoor we officiële wedstrijden nu door gaan brengen onder de naam Temporary Works Design. Omdat het niet de bedoeling is om misbruik te maken van de wasgelegenheden, waren wij vandaag herkenbaar in het rood en onze tegenstander in het groen.
Goed, die wedstrijd. Die ging eigenlijk best wel aardig. In de eerste helft eigenlijk geen kans weggegeven en buitenspelers Stijn en PD konden regelmatig diep gestuurd worden door tamelijk passieve backs van team groen. Ook het binnendringen van de ring (zestien), lukte wel aardig. Het schortte aan de afronding. Nadat er nieuw bloed in het veld kwam vielen ook ineens de doelpunten. In een mum van tijd gingen we rusten met een 4-0 voorsprong door goals van LoLu (2x), Viktor, en Kleine Daan.
In de rust lag de focus van de bespreking vooral bij de fitheid van team groen, aangezien zij geen wissels hadden. Door administratieve onduidelijkheid stonden we bovendien na rust ineens met 12 man op het veld. Beide voorbeelden waren illustratief voor het gegeven dat de concentratie een beetje weg was. De tweede helft was vervolgens erg rommelig. De voorsprong werd nog wel uitgebreid door goals van Stijn en Kleine Daan, maar Kevin had zijn handen vol aan hachelijke momenten voor de eigen goal. Desondanks hield hij zijn doel keurig schoon. Ook overlopers Viktor en Thomas konden hier geen verandering in brengen.
De 3e helft mag gerust een afvalrace genoemd worden. Nog voordat het peloton op de fiets stapte, was het al tamelijk uitgedund. Eenmaal op de fiets werd andermaal pijnlijk duidelijk dat de prioriteiten op zaterdag inmiddels niet meer volledig bij de wedstrijd en de aftermath liggen. Ach ja, laten we er maar vanuit gaan dat verliefd zijn ook heel leuk is.