De koppositie is een prooi voor Steeds Hooger 3

Waar vorige week al drie punten werden opgehaald bij NOCK, werden er zaterdag weer 3 punten aan het totaal toegevoegd na (weer) een doelpuntrijke wedstrijd.
De aanloop naar de wedstrijd was chaotisch, deze keer werd de thuiswedstrijd afgewerkt op de energieweg. Dit was bij Steeds Hooger al ruim van tevoren bekend, en de kunststof noppen werden vervangen voor stalen pinnen. Ruim een kwartier na de oorspronkelijke aanvangstijd was ook Dilattent van de partij nadat ze in Diergaarde Blijdorp geen voetbalveld konden vinden.
Door de brede selectie van Steeds Hooger waren er ondanks de nodige blessures en pijntjes nog altijd 3 volle wissels bij de start van de wedstrijd. Later bleek dat dit zeker geen overbodige luxe was, nadat de verzorger na 15 minuten al de eerste blessurebehandeling moest geven. Het mocht niet baten, en zo moest Thomas als eerste het veld verlaten.
Daarvoor was Steeds Hooger al op voorsprong gekomen door topscoorder LoLu na een lage voorzet van Stijn. Al snel had het team door dat de ruimtes achter de verdediging mogelijkheden zouden kunnen bieden voor soepele counters, wat inmiddels bijna een handelsmerk is geworden van de jonge goden. Helaas betekent zo’n speelstijl dat ook de tegenstander nog aan zijn kansen kan komen, en onfortuinlijk genoeg wisten zij er ééntje om te zetten in een doelpunt, de 1-1.
Vrij kort daarna sloeg Steeds Hooger weer terug, na een Suarezske actie van PD, die na een aantal man te kakken te hebben gezet de bal keurig klaarlegde voor Willem die hem netjes in de hoek kon schuiven.
Nadat Vik in de ploeg was gekomen kwam er een stormloop aan counters die vrijwel allemaal strandden in schoonheid (met name buitenspel). Na 5 keer was het dan toch eindelijk raak, toen Vik met een splijtende pass Stijn alleen voor de keeper zette. Die rondde beheerst af en zo ging Steeds Hooger met een 3-1 voorsprong de rust in.
Nadat ook Barry met een blessure het veld had verlaten, moest spits Vik twee linies zakken om Jari te helpen bij de te verwachten stormloop van Dilettant. Ondanks dat grote kansen uitbleven, maakte zij toch nog de aansluitingstreffer. Het was mede door uitstekend keeperswerk van een met blessure spelende Kevin, dat de rust wederkeerde en de storm ging liggen.
Door de ruimte die Dilettant achterin liet liggen, kon Steeds Hooger weer wat plaagstootjes uitdelen, die zelfs resulteerde in de 4-2. Na goed doorkomen aan de rechterkant van PD kwam er een lage voorzet bij de eerste paal, die door Stijn voorlangs werd getikt, maar gelukkig waren er anderen als de kippen bij om de bal (en zichzelf) bij de tweede paal het doel in te werken. Het doelpunt kwam op naam van Lolu, maar er lagen meer spelers in goal die credits verdienen.
Hierna kwam de overwinning geen seconde meer in het gedrang en werd er naar hartelust rondgetikt. Jari en Vik vingen elke lange op, speelden Sam of Bob in en er werd rustig verder gevoetbald.
De kers op de taart werd bewaard voor het laatst. Chris stoomde op langs de rechtervlank en zoals Dani Alves in zijn beste jaren gaf hij een uitstekende voorzet op de geheel vrijstaande Stijn. Die hoefde vervolgens maar tegen de bal aan te lopen en die verdween tegendraads in de goal.
Al met al een keurige (een weer doelpuntijke) overwinning van Steeds Hooger 3, die zich zelfs de nieuwe nummer 1 van de 5e klasse mogen noemen. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij PKC’85 2. Die wedstrijd vangt aan om 12:00 op Sportpark PKC’85, de toegang is gratis.
Verder:
– Het bestuur van Steeds Hooger heeft Barry gevraagd om een vrijwillige bijdrage in kosten voor het veldonderhoud, na buitensporige vernielingen.
– Had Rene de meeste balcontacten. Met zowel de voet als de hand.
– Dati zijn grote teen is dus niet zijn langste teen, en dat kan voor problemen zorgen.
– KL7 was aandachtig toeschouwer, van de Brabantse weilanden op de weg naar Rotterdam.
– Lolu is meteen in zijn voetbalkloffie doorgerold naar het festival
– We hebben er zowel een supporter als een ballenjongen bij, de verkeersregelaar.
– Willem, hebben ze ‘ja’ gezegd?
– Het bier vloeide weer rijkelijk bij de eerste 3e helft XXL van het seizoen.
– Heeft KL7 zijn afwezigheid tijdens de wedstrijd goed gemaakt door als kapstok te fungeren.
– Heeft het vrijgezellendispuut granaten ontweken in het Pakhuis