Steeds Hooger 8 met 22 man langs Xerxes

Geschokt kijken de mannen van Xerxes toe hoe, zodra zij het veld betreden, liefst 20 Steeds Hoogerianen aan het warmlopen zijn. Dat zijn er zelfs drie te veel voor het wedstrijdformulier, terwijl de thuisploeg met elf man niet eens iemand heeft om te vlaggen. Naast de twintig mannen is ook het niet spelende duo Bas & Ruud (beter bekend als Veeg & Blik) afgereisd. Enkel Rickspitta9 ontbreekt, naast Jeppe die onfortuinlijk genoeg net te laat komt voor de teamfoto, die genomen wordt door de scheidsrechter.

Als de wedstrijd begint, nemen de zwart-witten al snel het heft in handen. Het middenveld functioneert uitstekend, met bikkel Martijn Jongmans, spelmaker Oscar Hoek (die graag benadrukt wil hebben dat hij goed speelde), box-to-box speler Tom Zweekhorst en nieuwe kracht Floris van Heiningen. Laatstgenoemde is met zijn rust aan de bal een goede toevoeging aan het team en hij bekroont zijn goede spel met de openingstreffer. Niet veel later frommelt spitsje Mink de Jong een voorzet vanaf de linkerkant binnen om de voorsprong te verdubbelen. Xerxes reageert met een prachtige aanval, die strandt met een schot dat rakelings naast gaat. Het blijkt hun enige gevaar in de wedstrijd. Oscar Hoek, die echt bizar goed speelde, tekent de 0-3 aan. Een logisch gevolg van zijn goede spel, want hij speelde heel goed. Na het doelpunt van Oscar, die heel goed speelde, scoort Mink zijn tweede goal van de wedstrijd. Toch een eer, om na de goed spelende Oscar ook een goal te mogen maken. De mooiste goal van de dag, ook wel de Zweek van de Week, moet nog komen. Van wie anders dan Zweek himself. Onverwachts haalt hij uit de draai snoeihard uit met zijn verkeerde been, om zodoende de 0-5 in het doel te werken.

Steeds Hooger behoudt volledige controle, maar drukt het gaspedaal wat minder hard in. Er volgt enkel nog een zesde treffer. Red Bull Sjors wordt de diepte in gestuurd, behoudt het overzicht en legt goed af op Van Gilst. Hij tracht af te maken met een hakje, maar zijn inzet vindt net de goal niet. Wel weet Zweekhorst de bal nog binnen te werken, om zo de eindstand van 0-6 op het scorebord te zetten.

Op sportpark Canal Road wachten de mannen gespannen het resultaat af van de concurrent. De eindstand blijkt toereikend te zijn en Steeds Hooger 8 bekert door, na een eerste plek in de poule. Wat volgt is een mooie rondo voor de kantine, waar de baromzet tot ongekende hoogte wordt gestuwd, Dennis den Haan in een mix van ketchup, curry, mayonaise en mosterd gaat staan en Michael van der Zwan het aantal rietbakken in zijn leven met 300% verhoogd. Meerdere malen is hij het slachtoffer van het befaamde Steen, Papier, Bak. We zijn nog ongeslagen, teamgeest neemt almaar toe en de bekerfinale lonkt al. Steeds Hooger 8 streeft de kortste weg naar Europa dan ook na, daar we vermoedelijk niet de puf hebben om de lange weg vol te houden.

Oscar speelde héél goed trouwens.