JO9-2 in windkracht 7 langs Nieuwerkerk

Zomaar een zaterdagochtend in februari. Om 06:45 uur gaat de wekker en ik bent niet zeker of dit een grap is. Normaal gaat hij bij mij toch echt pas om 07:15 uur. Een gure wind slaat tegen de ramen en bij het openen van het gordijn staan de grijze wolken je aan te gapen. Alles behalve iets om je enthousiast te krijgen. De uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk staat vandaag om 08:30 uur op het programma. Ook mijn koter, normaal vol energie om tot grootse daden te komen heeft opstartproblemen.

Om 08:00 uur afgesproken om te verzamelen. Langzaam druppelen onze vedetten binnen. Spencer, Sarah, Evan, Finn, Niek, Simon en Noah op volgorde van binnenkomst. Ook coach Richard en de laatste vedette Dani komen binnen. De tijd is te kort om in de immense kantine een bak koffie naar binnen te gooien. De penningmeester kan dit niet aanzien. Martijn en Jens zorgen dat de koffie en thee naar ons komt. Stipt op tijd bezorgd op veld 5 van dit inspirerende complex. De lage temperatuur en gure wind zorgen ervoor dat het koud en in 1 teug naar binnen kan. Het gaat om de daden en die worden in de rust nogmaals door de beide heren uitgevoerd. Klasse mannen!

Fuut: We gaan beginnen. Tegen de mannen in het rood en zwart. Met een echte keeper die vaak hinderlijk in de weg staat. Het gaat op en neer. Soms Steeds Hooger met een overwicht en soms Nieuwerkerk. Gelukkig hebben we met Dani een echte spits en die rost in een onbewaakt ogenblik de 0-1 tegen de touwen. Net voor de time-out. Het gaat nog niet echt lekker. Coach Richard geeft zijn aanwijzingen die direct effect hebben. Dani rommelt zich lekker door de verdediging en priegelt de bal tegen het net, 0-2. We worden er nog niet warm van en gerust op. We doen goed ons best maar het balletje gaat niet lekker. We moeten het hebben van onze kranige verdedigers Sarah, Simon en Spencer. Dat is nooit een goed teken. Is het de enorme wind? De tegenstander is ook wat groter en sterker. Net te laat en een voetje te kort zorgt dat ze weer in de wedstrijd komen, 2-2 en het is rust.

We worden niet warm. De koffie en thee zijn dat dit keer wel. De 2e helft hebben we de wind een beetje in de rug. Misschien dat het helpt. Onze sterren doen echt hun best en dat is eigenlijk goed genoeg. Evan neemt de boel weer op sleeptouw. Behendig met de bal aan de voet maakt hij het de hele wedstrijd de tegenstander lastig. Niek en Finn die helpen waar ze kunnen om de aanvallers in stelling te brengen. Eindelijk lukt het ze om Spencer te bereiken en die weet dit buitenkansje te benutten, 2-3. Het gaat wat beter. De aanvallen van de tegenstander worden minder. De boel zit door Sarah en Simon lekker op slot. We krijgen toch een uitballetje tegen en die worden tegenwoordig geschoten. Via een grote teen en binnenkant knie weten ze te scoren, 3-3. Het zit niet mee en coach Richard neemt zijn pupillen in de laatste time-out bij de hand. De laatste tips voor ons team.

Ze doen wonderen. De gaskraan gaat open en we worden warm. De energie spat ervan af. Eigenlijk de hele wedstrijd al. Maar nu gaan we voetballen. Noah gaat voor de 3-4 en 3-5. Dani laat zich niet kisten en knalt de 3-6 en 3-7 tegen de touwen. Alsof de tegenstander in slaap is gesust. Een Steedshogeriaanse storm die in 10 minuten tijd Nieuwerkerk op zijn grondvesten doet trillen. Het is een mooi einde van een koude ochtend. Ook voetballen met windkracht 7 is leuk.