Wat er gebeurt als 90 kilo stierkracht op stoomlocomotiefsnelheid naar voren stormt?

Voetbalstatistiek 1: Steeds Hooger Zaterdag 3 is sinds mei 2018 ongeslagen.
Voetbalstatistiek 2: In het seizoen 2018/19 is Steeds Hooger Zaterdag 3 zowel in de beker als in de competitie nog zonder nederlaag.
Voetbalstatistiek 3: Afgelopen weekend speelden Steeds Hooger Zaterdag 2, 3 & 4 een wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Alleen Zaterdag 3 nam de punten mee naar huis. Graag gedaan.
Voetbalstatistiek 4: In het klassement om de Zwart-Witte Schoen grijpt Guus met wederom 3 goals de leiding.

U mag wel zeggen: het spel bij Steeds Hooger Zaterdag 3 staat op de wagen. Niet dat het allemaal vanzelf gaat, voor de doelpunten en overwinningen moet nog altijd hard gewerkt worden. Jan, ik zie je. Lekker buffelen op dat middenveld, duelletje ingaan, de bal net wel/net niet winnen, maar ken jou het verrekken, bem, meteen d’r weer bovenop. Lekker hoor. Ik zie het meer gebeuren. Vinnie, lekker gewerkt pik.

Ik denk terug aan de wedstrijd en zie bij 3-1 voor ineens Pieter weer naar voren stormen. 90 kilo stierkracht op stoomlocomotiefsnelheid. Je zou het godnondeju maar op je afkrijgen. Voor de meelezers, Piet is onze voormalige spits turning into centrale verdediger. Dan kan je zeggen: Piet, concentreer je op je taak, niet gek doen. Maar niet bij Steeds Hooger Zaterdag 3. Daar zie je de mannen denken: laat Piet maar effe lekker gek doen. We’ll see what happens. Een middenvelder zakt een stukkie terug, neemt effe de positie over – rennen Piet!

Ik zie het meer gebeuren. We begrijpen elkaar. Iedereen weet inmiddels wat er gebeurt als Bas met de bal aan de voeten de kop gaat omlaag gooit. Die gáát. Die stopt niet meer met rennen voordat-ie de bal kwijt is, of hem gehotseknotsebegoniaat bij een medespeler gekregen heeft.

En zo kwam de bal na een rush van Bas in de laatste minuten dus plots voor de voeten van Rob, die hem erin schiet. Het zal niet ’s werelds mooiste geweest zijn, maar toch was het om blij van te worden. De senior van het team, eindelijk zijn debuut na een lange hamstringblessure en zin – heel veel zin – om een goal te maken. Lekker dat-ie er dan in valt. 5-1, de rekening is geopend ouwe boef.

Na volgende week, als de competitie voor Steeds Hooger Zaterdag 3 alweer op een kwart is, gaan we de balans eens opmaken. Maar voor nu vast de voorzichtige conclusie: dit kan wel eens een vrolijk jaar gaan worden.