Richard Steen trots op Steeds Hooger: ‘Van 60 naar 350 spelende leden’

Steeds Hooger. Een cultclub aan de Kanaalweg in Rotterdam. De vereniging heeft al jaren slechts één veld en daarop lopen inmiddels twaalf elftallen wekelijks te trainen en te spelen.

Bestuurslid Richard Steen is trost op zijn club. Steen, momenteel bestuurslid Algemene Zaken, is al jaren actief bij de club. “Ik voetbalde hier vanaf mijn 6e t/m 24e. Toen heb ik even een uitstapje gemaakt naar HOV en daarna 1 jaartje ONA en vervolgens weer terug bij Steeds Hooger. Sinds mijn 32ste ben ik hier weer, ben hier altijd blijven komen en altijd onderdeel geweest van deze club. Een paar vrienden en ik hebben een jaartje of zes geleden weer even de handjes in 1 geslagen om te kijken hoe we er wat moois van kunnen maken, en ja, dat gaat de goede kant op.”

Steeds Hooger zit in het hart van Steen. “Steeds Hooger was van oudsher een arbeiderscluppie. Echt voor mensen die in de haven werkten. Nu Blijdorp aan het veranderen is merken wij die veranderingen echt wel. Allemaal hoogopgeleide jonge mensen die hier komen. We zijn eigenlijk van een arbeiderscluppie naar een VOC gegaan; dat gaat me wat ver maar het begint er echt op te lijken. Er begint echt wat te veranderen. Ook zijn we gegroeid in ledenaantal: van 60 spelende leden 6 jaar geleden, naar 350 die we nu hebben. Je merkt dus echt dat de club aan het veranderen is.”

Volgend jaar wordt er door de gemeente Rotterdam op het hoofdveld een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Dat was hard nodig want de club zit aan zijn maximale capaciteit. “Dat zou volgend jaar een probleem gaan worden. 6 elftallen op zondag en dat past precies. Op zaterdag hebben we er 6 en zondag ook. Dan hebben we ongeveer 110 kinderen die ook moeten voetballen. Dus op zaterdag beginnen we om 12:00 met de senioren en daarvoor met de jeugd en dat past allemaal net. Dus de druk zit erop.”

Een verhuizing naar de Gordelweg, waar Blijdorp een nieuw complex met vier velden krijgt, is inmiddels niet meer van toepassing. “Wij zouden daar in eerste instantie samen met Blijdorp heen kunnen . Met die intentie zijn wij en Blijdorp ook de gesprekken aangegaan. Echter tijdens het proces lagen we te ver uit elkaar en hadden wij niet het gevoel onze eigen identiteit te kunnen houden.”

Die drukte maakt van Steeds Hooger wel een echte club. De sfeer is zeer goed en de club floreert momenteel. “Wij doen als club, wat we proberen, dat het één is. We trainen met alle senioren op twee dagen, dinsdag en donderdag, en op dezelfde tijdstip. Het bijzondere hiervan is dat ze echt allemaal trainen, van het 6e van de zaterdag tot het 4e van de zondag; alles traint. Niet alles bij elkaar, maar allemaal losse elftallen. En dan niet met 5 man maar echt met 15 man. Daardoor leren ze elkaar ook kennen en we sturen ze ook als club. Verleden jaar hadden we een boerderij gehuurd en daar gaan we met een groot gedeelte van de hele club heen. Dan zit je daar met 100 man en dan leer je elkaar wel kennen. In de selectie begint het ook echt te leven, ze zijn betrokken bij de club en beginnen zich hiervoor te interesseren.”

Zondag vierde klasse

Steeds Hooger blijft volgens Steen een zondagclub. De huidige vierde klasse bevalt Steen echter niet. “Die ploegen in Den Haag hebben op 3 clubs na geen sfeer en entourage. Wij gaan als bestuur altijd mee en ontvangen de tegenstander ook netjes. Helaas is dat in die regio niet gebruikelijk. Mede daarom gaan wij liever in Zuid 1 spelen. Qua reistijd scheelt dat weinig en de wedstrijden die je daar speelt leven nog echt. Dat is veel leuker voor de spelers, de trainer en het bestuur”.

 

Bron; https://www.voetbalrotterdam.nl/2018/05/richard-steen-trots-op-steeds-hooger-van-60-naar-350-spelende-leden/