Mooie successen en het Vlaggenschip is zonder te spelen gepromoveerd naar 4e klasse B!

Logo Steeds HoogerHet seizoen 2015 – 2016 was fantastisch. Meer in de Hut dan op het veld, maar wie kan dat wat schelen. Bij Steeds Hooger zijn we gewend dat we niet heel veel winnen en dat hebben we het afgelopen seizoen weten vol te houden. Het elftal met de meeste punten is het 5e zondag-elftal geworden. Met 23 punten uit 22 wedstrijden wordt voldaan aan de doelstelling en dat is best netjes voor een groep uitgerangeerde volleyballers.

Een keurige 8ste plaats in een afdeling met 11 ploegen dik boven de degradatiestreep, dat is niet elk elftal gegund. Verdient benoemd tot clubkampioen en als zodanig opgenomen in de analen van onze 109 jarige club. Hulde mannen! Uiteraard zijn er meer successen geboekt en daar zijn we maar wat trots op. Daar moeten we wel allerlei creatieve lijstjes voor creëren en daar zijn onze Ruud en Reinard uitermate bedreven in.

Zo hebben we een Zwart-Witte schoen die je kan winnen. Je moet er wel wat voor doen en dat valt niet altijd mee. Zo vliegt hij er wel eens aan de verkeerde kant in of wordt je dwars gezeten door een tegenstander die hem onbeholpen voor je voeten vandaan weet te halen. We hebben de kansloze missers en de goedbedoelde maar te slappe inzet. Last van polletjes of een te diepe plas, daar hebben we op onze mooie Mat nooit last van, zo moeilijk zou het Robin de Meulderniet moeten zijn. We hebben er ook wel een paar die het kunnen en de minst slechte wordt geëerd. Als je 16 keer in een seizoen een groep mensen blij kan maken heb je hem zeker verdient en kind van de club Robin de Meulder heeft dit jaar de eer. Een mooie schoen en eervolle vermelding op de eregalerij is jou deel!

Dan houdt het met de sportieve prijzen wel op. Kampioenen of bekerwinnaars hebben we niet en de kans op een uitnodiging voor een vertegenwoordigend elftal is vrij kansloos gezien ons niveau. We zijn benoemd tot Cultclub van de regio en daar doen we het voor. We hebben er niets mee gewonnen maar iedere vermelding is er 1 zullen we maar zeggen. Vermelden kunnen we zelf het beste en daar hebben we de Bruine Rotterdammer voor. De plaats voor een stukje proza, een monoloog of gewoon een verslag en zie daar, de Bruine Griffel is geboren. De grappigste, leukste of aandoenlijkste moet beloont worden met een prijs. Unaniem door de bond van ongeletterden uitgeroepen tot winnaar van dit seizoen is Dames Een met hun verslag van het trainingskamp in Sax. De prijs wordt op 14 augustus aan schrijfster M.E.M. Hermans uitgereikt.

Ik hoor je denken: 14 augustus? Uiteraard blijven we verder gaan met het uitdelen van prijzen. Deze kan zelfs jij nog winnen! We starten op 14 augustus om 11:00 uur het seizoen met het jaarlijkse Mix toernooi voor senioren. Wordt jou naam gekoppeld aan 7 andere die wel kunnen voetballen dan kan het zomaar zo zijn dat je gaat winnen.

Hebben we er ineens een paar die wel kunnen voetballen? Geen idee, maar we hebben er wel een heleboel nieuwe Steeds Hoogerianen bij. Heel jong en wat ouder. Jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Het maakt ons niet uit, iedereen is welkom. Totaal zijn er 90 nieuwkomers, daar zal toch wel wat bij zitten. We hebben een nieuwe trainer en gloedjenieuwe begeleidingsstaf voor de selectie, misschien dat het gaat helpen!

Kan Peter Ketting toveren dan. We zijn er bang voor! Zijn aanwezigheid is niets mis mee. Hij heeft al een zwart-witte pyama, hij is hartstikke gezellig en zijn eerste bal op goal bezorgde hem een kuitblessure. Een uitstekkende entree! Een trainer die het nog even voor wil doen is in ieder geval gedreven en de eerste voortekenen dienden zich aan. Zou het dan toch!

Of het aan zijn aanwezigheid ligt of misschien is het medelijden, het eerste sportieve succes voor het komende seizoen is binnen. Eigenlijk gedegradeerd en als zodanig met ons gecommuniceerd. Nu heeft het bericht ons  bereikt dat we toch niet gedegradeerd zijn. Wij draaien het liever om, we zijn zonder te spelen kampioen geworden en spelen met ons vlaggenschip in de 4e klas…

Zijn de tegenstanders van komend seizoen dan niet te goed voor ons. Verleden jaar in ieder geval wel. S.V.V. (Schiedam), COAL (Rotterdam) Pretoria (Rotterdam), H.W.D. (Rotterdam) en Victoria’04 (Vlaardingen) waren allemaal beter. Blankenburg (Rozenburg), Escamp hsv (Den Haag), H.D.V. (Den Haag), H.M.C. (Den Haag), Oranjeplein – Postduiven (Den Haag), Toofan (Den Haag), Wanica Stars (Den Haag) en W.I.K. (Den Haag) weten we niet. Allemaal nieuwe gezichten voor ons waar we nog nooit of in een heel ver verleden tegen hebben gespeeld. Het voordeel is dat we er dan ook nog nooit van hebben verloren.

Het seizoen begint weer op zondag 31 juli met de start van de voorbereiding en staan de eerste wedstrijden vanaf 6 augustus weer op het programma. We gaan er alles aan doen om er weer zo’n  mooi jaar van te maken als het afgelopen seizoen. Het jaar waarin we 110 jaar worden, in januari met de hele club op trainingskamp gaan en met veel meer mooi nieuws naar buiten willen komen. Maar eerst genieten van de zomer.