Nieuwe mijlpaal bij onze club: De mini-F verliezen in 1e wedstrijd nipt met 1-0 bij XerxesDZB.

Strakke koppies en kriebIMG_9139els in de buik! We zijn het allemaal niet meer gewend bij Steeds Hooger. We winnen niet veel en gebruiken onze hobby om de dagelijkse sleur te ontvluchten. Verliezen hoort erbij en als winnen gaat wennen, hebben we niets meer om voor te strijden.

Hoe anders was het vandaag! 10 Dappere Strijders, geboren in 2010, die voor de allereerste keer een echte wedstrijd mochten spelen. Vanaf september onder leiding van Robin en Richard iedere week in training om de beginselen van ons edele spelletje onder de knie te krijgen. Inmiddels  hebben we 26 Steeds Hoogerianen die wekelijks strijden in de Blijdorpse Champions League. Vandaag uit bij XerxesDZB, op woensdagavond nog wel. De club van Faas Wilkes, Coen Moulijn, Michiel Kramer en oud Steeds Hooger trainers Cor Hazebroek en Peter Hoogervorst.

Op het hoofdveld met een echte tribune. Een half veld van kunstgras en met zwarte bolletjes! Te veel ingredienten om van in de war te raken. Dani, Jonas, Feie, Deniz, Lars, Niek, Evan, Sarah, Noa en Clint gingen de strijd aan. Niet in de war maar vol overgave. Op een kluitje, want dat hoort erbij als je in 2010 bent geboren. Helaas was XerxesDZB ook goed en hadden een prima kluit. Harmonieus en zonder onderbreking bewogen een Blauwe (Steeds Hooger) en een Rode (XerxesDZB) kluit over het veld, meer op de helft van Steeds Hooger dan andersom.

Ondanks het harde werken lukte het XerxesDZB halverwege de 1e helft om te scoren en IMG_9138stonden onze Dappere Strijders op achterstand, 0-1. Niets aan de hand, nog een half uur om het tij te keren en nog 10 minuten tot de rust. De Kluit gaf gas en kwam een aantal keer in de buurt van het vijandelijke doel. Voetje ervoor, tegenstander te snel, bal te zwaar en het gras te groen. Tot aan de rust kwam er geen verandering in de stand, op naar de kleedkamer, op naar siroop!

Een wolkbreuk in de rust deed de rest. XerxesDZB was goed maar de regen was te machtig. Onze Dappere Strijders waren gebrand om de achterstand na de rust ongedaan te maken. De enorme regenbui was van dien aart dat de trainers verder spelen niet verstandig vonden. De overwinning was voor XerxesDZB, de eer voor de prima ontvangst ook maar de club is maar wat trots op onze Kooters.