Dames een – Taurus: de samenvatting.

‘Heeft er iemand een extra shirtje mee?’, geantwoord door een snelle ‘JA!’ krijgt een van de St. Hooger vedettes er een toegegooid.

‘He, maar dit is een hartstikke mooi shirtje, dit is geen sportshirtje!’

‘Mooi? Het kostte vijf euro’

‘Ja, maar…’

‘En wat is een sportshirtje?’

‘Ja, gewoon, niet dit’

Een zucht.

Er volgt een discussie of het eigenlijk wel weer is voor een extra shirtje, de meningen zijn verdeeld. Een van de extra-shirtje-onder-je-shirt voorstanders besluit de hare uit te doen. Zomaar een beeld geschetst uit een zondagochtend situatie bij de Steeds Hooger dames. Nog net voordat het uit de klauwen loopt stapt Coach binnen. Dit stukje mannelijkheid was welkom. Het ging meteen weer over waar het daadwerkelijk over moest gaan, voetbal.

Op bezoek bij de dames van Taurus, Taura voor intimi. Door het groots opgezette sportcomplex hadden we er al anderhalve warming up opzitten, voordat we het veld bereikte. De scheidsrechter stond voor een open brug en zijn hond had zijn fluit opgegeten, waardoor we een kwartier later aan de wedstrijd begonnen. Het was een Clint Eastwood-waardig tafereel. Een grote open vlakte, de wind die tussen de flatgebouwen ’The good the bad and the ugly’ floot.

De wedstrijd startte en het weer maakte het ons lastig. Ondanks dat we constant op Taura’s helft speelde kwamen we niet tot scoren. Iets wat onze tegenstander wel lukte in een snelle omschakeling. We stonden met 0-1 achter. Ik heb me laten vertellen dat het gek is om een gemiste penalty door ondergetekende niet te noemen in het verslag. Enfin, door hard werk ging het ons ineens voor de wind, Turbo Mo had lekker warm gedraaid en wist het net te vinden: 1-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid. We kregen letterlijk de wind van voren. Al gaf je je beste sprintje, het voelde alsof je in slowmotion naar de andere kant kroop. Vanaf de kant leek het een doofstomme zwart-wit film. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Waar we dit seizoen al vaker geworsteld hadden met de krachten der natuur, lieten we ons ook hier niet omver blazen. Daad bij woord voegen: invalster Sio maakte een schitterende 2-1 en heeft volgens ons bij deze gesolliciteerd naar een basisplaats. De toon was gezet en we hadden de smaak te pakken. Iris was op de brommer en trok het gas open. Ze doorbrak alle natuurlijke wetten door tegen de wind in, in rap tempo voor doel te komen… omzeilde zelfs de keeper maar miste op een haar. Eeuwig zonde, maar wat een top actie.

Taura speelde een bijrol in deze tweede helft. We zagen weinig van ze. Toch wisten zij net voor het eindsignaal nog een corner te creëren. Deze werd, dat mag gezegd worden, prachtig binnen gekopt.
Eindstand 2-2.

Aankomende zondag word het revanche in de breedste zin van het woord. Taura zal dan de heilige Steeds Hooger wei betreden. Kom jullie favorieten dames naar een overwinning schreeuwen om 14.30 uur. Juichen is gratis.