3 zwaarbevochten punten voor in de geparkeerde bus en nieuwe tassen voor Zaterdag 1

Zaterdag 13 februari 2016IMG_7875, het is een ijskoude dag. Er zijn 2 dingen die opvallen bij aankomst: 1. De spelers van Steeds Hooger 1 hebben allen een prachtige tas, mede mogelijk gemaakt door het Rotterdamse cafe t halve Maatje. 2. Bijna alle velden van 16-hoven liggen er prachtig bij, echter speelt ons Steeds Hooger 1 op dat ene veld waar het net even minder is: veld 6. Het is goed zoeken, maar tussen de plekken modder, aarde en zand zijn er zeker groene gras sprieten te vinden. Het voordeel wil dat het voor de jongens van ons team de favoriete ondergrond is, werk voetbal speel je namelijk niet op de mooiste grasmat.

16:10 uur, iets later dan gepland, luidt het eerste fluit signaal, de wedstrijd is begonnen. De 11 helden Steeds Hooger, gehuld in pracht tenue (mede mogelijk gemaakt door de Panenka bar Rotterdam) schieten fel uit de start blokken, met als grootste aanjagers Bart ‘Vejinović den Hertog en Max Colbert van Dongen. Steeds Hooger is zeker in de 1e 30 minuten de bovenliggende partij met een aantal prachtige counters, schoten van afstand en venijnige kopballen. Opvallende speler in verdedigend opzicht: Iren van Oosterom spelend op de linksback positie. De rechtsbuiten van de tegenstander had het vrij moeilijk met onze back en bekende na afloop niet eerder zo een lastige tegenstander tegen te zijn gekomen. Na 30 minuten begint het ijskoude weer zijn tol te eisen. De mooi weer voetballers van Steeds Hooger zakken ver terug en komeneen aantal keer goed weg.

Rust: Stand 0 : 0

Voor het eerst sinds tijden hadden we het gevoel dat er iets te halen viel, namelijk de 3 punten. Onze doel was dus ook even fel de 2e helft beginnen als dat we dat eerder op de middag in de eerste helft hadden gedaan. Zo gezegd zo gedaan dachten we, echter hadden de warme thee en de nog steeds dalende temperatuur hun tol geëist op onze fitheid. Gelukkig kenden we allemaal de parkeer-de-bus-modus” en kwamen we de eerste 15 minuten ongeschonden door. 

65e minuut: het noodlot slaat toe, vice-aanvoerder Fabian van denBerg kan de tot dan toe saaie tweede helft niet meer aan en besluit wat olie op het vuur te gooien. In plaats van een goede peptalk te geven schoot hij de bal achter zijn eigen keeper.  1 – 0.

Of het wetenschappelijk bewezen wordt is nog de vraag, maar dankzij de bizarre eigen goal van de vice-captain ging het vuur binnen het team weer branden. Max Colbert werd weer binnen de lijnen gehaald en onder aanvoering van hem, Felix en Zev werd de druk maximaal opgevoerd en met het gewenste resultaat. Nauwelijks 5 minuten later valt de bal na een indraaiende vrij trap in de kluts (lees kata gruma van de Pieter Vroon bij de laatste van 16-hoven) voor de voeten van, daar is hij weer, Fabian van denBerg. 1 -1.

Zoals het eigen doelpunt een boost geeft, gaf dit doelpunt dat 3x erger, de druk werd nogmaals opgevoerd. De mannen van 16-hoven liepen er verslagen bij na de gelijkmaker, hier moesten we gebruik van gaan maken. In de 85e minuut gebeurde het, Koen Vogel stuurt Felix spanjaard de diepte in. Gelukkig behoudt Felix het overzicht en legt hij terug op Pieter Vroon, die de bal met een bekeken schot in het zijnet plaatst. 1 -2.

In de laatste 5 minuten werd de bus weer geparkeerd, 16-hoven weet niks tegen de bus in te brengen. In de counter kan Pieter Vroon de genade slag toe dienen. Hij is echter niet scherp en blundert finaal. Gelukkig zonder gevolgen.

Eindstand: 1 – 2