Onze Vinnie Immerzeel benoemd tot Klupp-held van de Week!

De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportwear in de schijnwerpers te worden gezet. Wij zijn uitermate trots dat De Klupp-held van deze Week Steeds Hooger-duizendpoot Vincent Immerzeel is.

Waarin een kleine club groot kan worden. Het aan de rand van Rotterdam naast de enige stadscamping verscholen Steeds Hooger heeft op dit 143 leden. Veel daarvan zijn op het enige veld aan het trainen als het bestuur van de zwart-witten Vincent Immerzeel tussen de groepen in zet. Geen overhandiging achteraf of in een lege kleedkamer. Maar ten overstaan van zeker veertig spelers en speelsters wordt de waardering voor het werk van Immerzeel onderstreept met een kleine toespraak over de waarde van de duizendpoot voor Steeds Hooger. De wedstrijdsecretaris, leider van de selectie, onderhoudsman, verantwoordelijke voor de materialen en invaller barman weet niet zo goed wat hij met de overdadige belangstelling voor zijn persoon aan moet. “Het Klupp-shirt gaat op het hoofdveld onder luid applaus aan en als de Dirk Kuijt van Steeds Hooger gaat de 40-jarige medewerker van de ROTEB met het legioen op de foto. Er is nog een luid applaus voor Immerzeel. Als de spelers en speelsters hun training hervatten en de Klupp-held zelf in de kantine zit, is het enige dat hij even uit kan brengen dat hij dit niet had verwacht had. “Maar wel erg mooi als mensen je inzet voor de vereniging op deze manier waarderen. Ik werd er helemaal stil van,” aldus de gedecoreerde.

Immerzeel is bij Steeds Hooger niet meer weg te denken. Zijn moeder vraagt af en toe of hij soms bij de Rotterdamse club woont. “Ja, ik ben er vaak, maar ik voel mij hier thuis. We zijn een kleine club waar bijna iedereen ook iedereen kent. De vereniging is meer een grote familie en in veel opzichten niet te vergelijken met een andere club. En hier heeft de kantine nog de sfeer heeft van een huiskamer. Het is moeilijk om je hier niet thuis te voelen. Ja en wat ik doe voor Steeds Hooger doe ik graag. Als het soms nodig is keep ik nog wel eens bij het eerste, want als de club een probleem heeft, dan los je die op. Zo gaat dat in families. Het gaat er niet zo zeer om wie het doet, maar dat het wordt gedaan. Je doet het niet voor waardering, maar natuurlijk is het fijn als mensen dat van tijd tot tijd laten blijken. Ik wist helemaal niets van de actie van het bestuur. Ik had bij www.regiorijnmondvoetbal.nl wel over de Klupp-held gelezen, maar er nooit over nagedacht dat ik dat wel eens zou kunnen worden. Ja en dan sta je opeens op het veld tussen allemaal mensen, omdat je de Klupp-held van de Week bent geworden. Klupp-held van de Week, wie had dat ooit kunnen denken. Ja, erg onverwacht, maar erg leuk. Ik kan niet anders zeggen.”

Volgens het bestuur is Immerzeel zijn gewicht voor Steeds Hooger in goud waard. De Klupp-outfit die in de kleuren van de vereniging werd uitgereikt was daarom een XL. “Het zit als gegoten,” aldus bestuurslid Richard Steen. De held kan er wel om lachen. Zijn dag kan met de geste van het sportmerk uit Barendrecht niet meer stuk. “Ik ben er nog steeds een beetje stil van. Ik heb bij Steeds Hooger precies gevonden wat ik bij VOB miste. Bij mij op het bedrijf werken wat mensen die hier spelen of lid zijn en die hebben mij overgehaald om naar Steeds Hooger te komen. Ik ben bij HBSS in Schiedam begonnen en nog wat jaren bij VOB in Overschie gespeeld, maar toen de lol er vanaf ging, ben ik daar gestopt. Ik ben in het vierde als keeper begonnen en zo van het een in het andere gerol. Ik had geen plan om hier veel te doen, het is zo gelopen. Maar ik doe het graag, want dit is een kleine, maar bijzondere vereniging. Eigenlijk ben ik de hele week tussen de 25 en dertig uur met de club bezig. Alleen op vrijdag niet en minder op maandag en woensdag, want dat zijn geen vaste trainingsavonden. Maar als er iets moet gebeuren, dan ben ik er. Ik houd er van als zaken goed lopen en mensen kunnen spelen en trainen. Maar even voor de duidelijkheid, Steeds Hooger heeft meer helden dan alleen ik. We doen het hier met elkaar.”

Dat is volgens Immerzeel (foto in wit shirt) ook de reden voor de revival van de club. “Op het dieptepunt hadden we nog maar 78 leden en waren we al bijna van de Rotterdamse voetbalkaart verdwenen. We zijn inmiddels bijna tweemaal zo groot en beginnen nu op woensdag zelfs weer met training voor de allerkleinsten. De club leeft echt. Het is jammer dat we maar een veld op deze uniek locatie aan de Gordelweg hebben, want anders hadden we nog meer mensen een plezier kunnen doen. Want het verhaal gaat kennelijk dat het bij Steeds Hooger leuk en gezellig is, want we krijgen steeds meer aanvragen van mensen die gezellig een balletje willen trappen. En voor een kleine club doen we het ook niet slecht. Ja, we moesten ons vorige week terugtrekken voor de eerste ronde van de Regio Rijnmond Cup. Niet onze stijl en we hadden graag tegen SVDPW gespeeld. Maar als wij een paar geblesseerden hebben is het al snel een kwart of half elftal. Dat ging echt niet. Wij zijn een gezonde nette club, dus als we kunnen spelen dan doen we dat. Er is hier ook nog sprake van sociale controle. Iedereen past op iedereen en bewaakt daarmee een beetje de clubcultuur. Dat moeten we zuinig op zijn, want dat maakt Steeds Hooger tot Steeds Hooger. Misschien wel de leukste club van Rotterdam. In ieder geval een club met een Klupp-held. Leuk van het bestuur. Wordt erg gewaardeerd. Vincent Immerzeel Klupp-held van de Week. Het moet niet gekker worden.”

Bron: www.regiorijnmondvoetbal.nl