Vreemdelingenlegioen Ariston’80 10 maakt het Steeds Hooger Za 5 één helft lastig

Steeds Hooger Zaterdag 5 heeft het vooral in de eerste helft erg moeilijk met het tiende elftal van Ariston’80. De bezoekers leverden veel strijd en zorgden voor een aantal tuitelige momenten bij het vriendenteam. In de tweede helft werd orde op zaken gesteld en uiteindelijk met 4-1 gewonnen. Eddy al dagen vermist.

Met de wintertijd in de klok en een aftrap om 17:00 uur werd zowaar de eerste avondwedstrijd van het seizoen gespeeld. De voorbereiding verliep, zoals wel vaker dit seizoen, rommelig. Een hele week stonden er maar twaalf man op aanwezig. Ietwat plichtmatige pogingen om medestanders op te trommelen strandden in niemandsland, precies op de grens van “ik weet niemand” en “het boeit me gewoon net niet genoeg”. Toen Jan op zaterdagochtend besloot dat hij toch echt geblesseerd was, brak de paniek uit. Om 15:00 klonk het verlossende woord; twee helden zouden zich om 16:00 uur melden in kou op de kanaalweg 84. Het vriendenteam was klaar om ten strijde te trekken.

Ariston’80 begon fel aan de wedstrijd en SH Za 5 moest alle zeilen bijzetten om controle te houden. In de derde minuut kregen de gasten uit Delft een hoekschop. De ijverige blonde spits klopte Gijs in de lucht, maar Leon bracht knap redding op de doellijn. Aan de andere kant had de doelman het rustig. Iedere keer als SH in de aanval kwam en op rechts Eddy werd aangespeeld, zat hun linksback ertussen. Gelukkig voor het vriendenteam was Ariston’80 aan de bal niet sterk waardoor het vooral een strijd werd op het middenveld zonder dat beide teams echt gevaarlijk werden. De 1-0 viel dan ook uit het niets. Bij een aanval van Ariston’80 veroverde Bekkie de bal. Na een kleine kluts gaf hij de bal een hengst naar voren en deze viel precies goed voor de oplettende Rens. Knuisje, als PSV’er niet echt gewend aan goals, bleef rustig en passeerde de keeper. In een verder weinig enerverende eerste helft kwamen de Kluten vlak voor het rustsignaal goed weg toen een Aristonaan weg was op de scooter maar de scheidsrechter voor een vrijetrap floot. Eddy had het ondertussen nog steeds moeilijk met zijn Aziatische tegenstander.

De tweede helft begon flitsender dan de eerste helft. Door de regen werd het veld sneller wat in het voordeel was van Steeds Hooger. Buiten een snelle en behendige nummer 10 en een werkbij op zes kon niemand van de Kalverschieters echt voetballen. Wat zijn Kalverschieters zeg je? Fun story! Rond 1574, aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog, gingen er geruchten dat de Spanjaarden Delft wilden veroveren met een verrassingsaanval. In een tijd zonder drones was het goed voor te stellen dat de stadsmuren dag en nacht werden bewaakt. Toen het donker was en de dappere Delftenaren geluiden hoorden, begonnen zij uit paniek te schieten. Een dag later bleken zij verschillende kalfjes te hebben doorboord met kogels. Ooit zo een ludieke en tevens toepasselijke bijnaam gehoord?!

Terug naar de wedstrijd. Ariston’80 10. Enorme werkethos, weinig voetbalgogme. Eén speler spande de kroon qua verkeerde balaannames en inspeelpasses. Een linksback bij wie Eddy de hele eerste helft geen voet aan de grond had kunnen krijgen. De beste man had een snel kapsel, een heel snel kapsel. Denk aan een tekenfilm met daarin een jonge haai die kan praten. Een stoere jonge haai die ook heel snel kan zwemmen. Eentje die avonturen beleeft met twee vrienden, een orka en hamerhaai, en een grappige zeester die altijd alles in de soep laat lopen. Enfin, u heeft een beeld. De arme linksback werd steevast door de scheidsrechter jonge haai genoemd. Zo ging hij eenmaal op iemands tenen staan, waarop de scheidsrechter floot en zei: “foei, jonge haai!”. Wist u trouwens dat het woord “Loem”, een zogenoemd “vergeten woord”, traag, lui, lusteloos, toegeeflijk en verraad betekent. [1] Het woord Loem is hiermee ruim toepasbaar op deze Delftse paria.

In de tweede helft werd overigens ook gewoon gevoetbald. Omdat het vriendenteam in wezen met tien man speelde, duurde het wel even voordat het lichte overwicht in de score werd uitgedrukt. Absolute uitblinker Friso zorgde voor het doelpunt. De Dirty Doc was bij iedere gevaarlijke aanval betrokken en verrichte daarnaast ook verdedigend de nodige arbeid. Nadat hij vanaf links de bal kreeg, draaide hij open, speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal vanaf randje zestien in de korte hoek. De Delftse muurbewakers waren mentaal gebroken en de ruimtes werd groter. Doordat de kansen niet werden benut bleef de niet heel comfortabele voorsprong lang op het scorebord staan. Wat ook niet mee hielp is dat de Kluten niemand op rechtsbuiten hadden staan.

Verlossing werd uiteindelijk gebracht door Wouters waardeloze traptechniek en de inmiddels bekende linksback van Ariston’80. Wouter kreeg na zijn corner een tweede, derde en vervolgens vierde kans om de bal voor te geven. De ongelukkige linksback verveelde zich blijkbaar zo erg (hij had de hele 2e helft geen man), dat hij besloot Wouter een handje te helpen en de bal in eigen doel te werken. Een paar minuten later maakte gastspeler Rutger een werelddoelpunt door de bal na een slechte uittrap van de keeper vanaf een meter of 35 in één keer in het doel te jagen. Een miscommunicatie achterin zorgde voor de eindstand: 1-4.

Graag nog even uw aandacht voor het volgende. De heer E. Merlijn is sinds zaterdag 2 november vermist. Hij is omstreeks 17:45 voor het laatst gezien in de broekzak van een man tussen 20 en 25 jaar met een Aziatisch uiterlijk. Indien u iets gezien of gehoord heeft, gelieve contact op te nemen met Steeds Hooger.