Titelkandidaat H.W.D. pikt een punt tegen Zwart-Witte vlaggenschip

Na een vorig seizoen vol tegenslag voor zowel H.W.D. als Steeds Hooger is de huidige competitie voor thuisclub H.W.D. voortvarend begonnen. Na 5 gespeelde wedstrijden zijn 13 punten vergaard. De bewoners van de Taludhoeve waren dan ook als nummer 3 terug te vinden in de top van de 4e klasse B. Zo anders is het voor Steeds Hooger. Na 5 wedstrijden puntloos bivakkerend in de kelder van diezelfde 4e kasse B. Op het veld was hier echter niets van terug te zien en hadden de bezoekers ook na de terechte rode kaart in de 65e minuut het beste van het spel.

H.W.D. begon deze wedstrijd begrijpelijk als favoriet. De enorme lijst geblesseerden waarmee de Kanaalwegbewoners te kampen hebben dreigde
voor aanvang van de wedstrijd uit te breiden. De pijntjes van Khalid El Haddaouchi en Taoufik Attmani bleken in eerste instantie mee te vallen en konden beide aan de aftrap verschijnen. De terugkeer van bankzitters Yassine Guermat (vakantie) en Mimi Lazaar (nog niet speelgerechtigd) waren eveneens 2 meevallers waardoor Steeds Hooger iets ruimer in spelers komt te zitten. Het compact spelende Steeds Hooger probeerde zich behoudend in de wedstrijd te spelen. Het povere spel van de kampioenskandidaat deed het zelfvertrouwen in korte tijd toenemen. Binnen 20 minuten kregen de bezoekers 3 uitgespeelde mogelijkheden en was het voetballend de baas. Niet overtuigend inschieten door Abbes Yaaqobi en Taoufik Attmani en een verdekt schot op de paal door uitblinker en beste man van het veld Miloud Lekfif, zorgde ervoor dat titelkandidaad H.W.D. op de been bleef. Technisch en tactisch was laagvlieger Steeds Hooger superieur aan de tegenstander. Met de juiste wedstrijdinstelling en een goede veldbezetting zorgde het compact spelende Steeds Hooger voor druk op de achterste linie van H.W.D. en wist hiermee de defensie van de thuisploeg meerdere keren in verlegenheid te brengen.

Zoals vaker dit seizoen zegt het veldoverwicht en de kansenverhouding helemaal niets voor de Zwart-witten. Een blinde bal naar voren gevolgd door een te korte terugspeelbal van Fouad Oid Amar stelde Said Zahir in de 23e minuut namens H.W.D. in staat om met een droge schuiver de prima sluitpost Patrick de Jong te verschalken, 1 – 0. Een tegenvaller voor Steeds Hooger die in voorgaande wedstrijden de kopjes deed buigen. Vandaag was daar geen spraken van. Onverschrokken en met overleg bleef Steeds Hooger met prima voetbal zich in de wedstrijd vastbijten. Een prima individuele actie van Ibrahim al Samaraie was een voorbode van wat te wachten stond. De aanval over meerdere schijven die de meer dan verdiende gelijkmaker op de borden zette, was de mooiste van de middag. De aanval was uitstekend, de fenomenale uithaal van Taoufik Attmani in de 36e minuut was de kroon op het werk van het gehele elftal. Na de gelijkmaker ging het tempo van de wedstrijd omlaag. Na de onverwachte achterstand en de prima gelijkmaker wilde Steeds Hooger met de 1 – 1 stand de rust halen. H.W.D. was blij met de rust en ruimte die ze kregen en begon zelf ook te voetballen. Zonder tot uitgespeelde kansen te komen kwam de ploeg beter in de wedstrijd. In de 44e minuut sloeg voor Steeds Hooger het noodlot toe. Na de wissel van Mimi Lazaar voor de aangeslagen Khalid El Haddaouchi was de organisatie in het hart van de defensie zoek. De geslepen aanvoerder Ali Rziki ging op slag van rust door op een diepte bal uit de achterste lijn en was Michel Salemink van de bezoekers te vlug af. Met een bekeken lob zette hij de 2 – 1 ruststand op het scorebord.

Na de rust begon Steeds Hooger met dezelfde intenties aan het vervolg van de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal werden de Withemden onder druk gezet. Van afstand nam de degelijk spelende Benachir Esghir het vijandelijke doel onder vuur en kwam Ibrahim Al Samaraie een teenlengte te kort om doeltreffend te zijn. Gelukkig is Steeds Hooger in het bezit van GoodOld Miloud Lekfif. Benachir Esghir zette met een bekeken steekbal de behendige aanvaller in de 58e minuut alleen voor de keeper die dit buitenkansje met een bekeken schot op waarde wist in te schatten, 2 – 2. De honger was nog niet gestild en Steeds Hooger bleef jagen op de meer dan verdiende overwinning. Het enthousiasme van de bezoekers werd verdediger Mimi Lazaar te veel. In een poging de bal te veroveren ging hij te ver. Zijn keiharde tackle op de bal was over de grens van het toelaatbare, zijn direct rode kaart in 63e minuut terecht en bracht Steeds Hooger in een ondertal situatie. Achterin ging de ploeg 1 tegen 1 spelen en was ondanks de numerieke minderheid de betere ploeg. Het werd meer een wedstrijd op het middenveld waar H.WD. niet verder kwam tot een aantal dreigende momenten zonder tot afronden te komen. Steeds Hooger wist in die fase nog 3 kansen te creëren. Spits Lekfif omspeelde in de 69e minuut buiten de 16 de uitkomende keeper maar het afronden was te gehaast om doel te treffen. De afgekeurde goal van Miloud Lekfif  4 minuten later werd na afloop door vriend en vijand betwist. Alleen de grensrechter zag hier buitenspel in, de uitstekende scheidsrechter Broere uit Koudekerk aan den IJssel stond te ver van de situatie om zelf te kunnen oordelen. Ibrahim al Samaraie wist met een prima combinatie met invaller Yassine Guermat alleen voor de keeper niet tot afronden te komen. Zijn keuze voor een voorzet was niet de meest doortastende van de middag.

Deed H.W.D. dan helemaal niets? Het was minimaal en pover. Het beste werd echter tot het laatste bewaard. Een scrimmage voor de goal werd middels een omhaal naar de 2e paal gespeeld en door H.W.D. tot doelpunt gepromoveerd. Helaas voor HWD was de scheidsrechter geen thuisfluiter en had de moed om een door hem toegekend doelpunt alsnog op advies van de grensrechter van Steeds Hooger te annuleren. Het eerst punt voor Steeds Hooger voelde als een verlies. Het punt en de afgekeurde goal van H.W.D. zorgde voor veel teleurstelling en verbaal geweld. Ze zijn echter nog steeds ongeslagen en nestelde zich door het verlies van Cabauw alleen op de 2e plaats met 4 punten achterstand op de Goudse koploper O.N.A.. Voor Steeds Hooger is volgende week in de thuiswedstrijd tegen Floreant weer een mogelijkheid om tot de eerste overwinning te komen. Het vertoonde spel en bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan biedt voldoende hoop op een mooie toekomst.