MO13 gaat op bezoek bij sponsor Café ’t Buisie en verslaat de dag erna Blijdorp met 6-1!

Het was een bijzonder enerverend voetbalweekend voor de meiden van Steeds Hooger MO13! Het zal de meeste mensen niet zijn ontgaan dat sinds een aantal weken de meiden erbij lopen in gloednieuwe trainingspakken en tenues. De meiden hebben namelijk zowaar een sponsor dit seizoen: Café ’t Buisie. Een van de steeds schaarser wordende authentiek Rotterdamse kroegen, te vinden op het Noordereiland. Ietwat uit de buurt van Steeds Hooger, maar niet geheel toevallig om de hoek bij het huis van een van de trainsters, een graag geziene gast in ’t Buisie.

Het is fantastisch dat eigenaar Bart de meiden wilde sponsoren en heeft voorzien van prachtige trainingspakken en tenues (mét rugnummers). Reden genoeg dus om met de meiden en ouders langs te gaan bij de kroeg, want ook al zijn de meiden nog wat jong – ook de derde helft wordt door de trainers zeer serieus genomen. Binnen no-time kleurde de kroeg dan ook zwart-wit, was barvrouw Karin druk bier aan het tappen (en uiteraard ook frisdrank aan het schenken) en werd er al snel zelfs een beetje gedanst!

De gloednieuwe tenues, het prachtige uitzicht vanaf het Noordereiland op de Maas en de mooie lucht, boden het perfecte decor voor een paar mooie teamfoto’s. Het kostte even wat moeite en geduld van fotograaf Niké Dolman voordat de meiden netjes in het gareel stonden – maar het resultaat mag er zijn! Gesigneerde posters zijn op verzoek te bestellen.

En na een geslaagde eerste avond van de meiden in de kroeg, stond de dag erna wel een belangrijke wedstrijd op het programma: uit tegen Blijdorp. Gelukkig waren alle meiden fris en fruitig (de trainsters iets minder…) en zat de teamspirit er goed in! Onze keepster Tilia was jarig en alle meiden waren ervan overtuigd dat een overwinning het beste cadeau zou zijn. Met die gedachte in het achterhoofd, kwam Steeds Hooger dan ook al snel op voorsprong door een prachtige goal van Claudette! En toen was de kop eraf, de meiden bleven druk zetten, hielden goed balbezit en weer wist Claudette te scoren: 2-0! De meiden hadden door waar de zwaktes zaten bij Blijdorp en speelden het goed uit. En toen zag Chiara haar kans schoon, de bal rolde voor d’r voeten en met een fantastisch schot maakte ze de 3-0! Toen waren de ouders langs de kant het erover eens: de meiden mochten vaker naar de kroeg.

Het werd uiteindelijk al snel een besliste wedstrijd, Blijdorp werd nauwelijks nog gevaarlijk en de verdediging en Tilia waren vastbesloten geen bal door te laten. Er kwamen steeds meer kansen voor Steeds Hooger, zo ook voor onze nieuwste aanwinst Adriana! Na een paar knap gecreëerde kansen die nét niet erin gingen, was het nu raak!  Met een mooie actie en een goed schot scoorde ze haar eerste goal, maar zeer zeker niet haar laatste 😉 Sarah wist er ook nog eentje in te tikken en Claudette bezegelde haar inzet met nog een derde – hattrick! Uiteindelijk kreeg Blijdorp nog een kans die ze goed benutte, maar de eindstand zegt eigenlijk alles: 6-1 voor Steeds Hooger!

Terugkijkend op een geweldig voetbalweekend, willen we heel graag de sponsor Café ’t Buisie bedanken en uiteraard Niké Dolman voor de waanzinnige foto’s! Ten slotte, zeker ook de ouders voor hun altijd geweldige betrokkenheid!