Dames 1 – Altior: ‘Rosa Uomo Della Piscina’ over Catenaccio senza risultato

Le donne del Calcio

Ons plan de campagne tegen Altior (#2) was het toonbeeld van Italiaanse Catenaccio: defensief, theatraal en gefocust op Risultati ultili.

Ik beweer niet dat het een spannende tactiek was, of helemaal in overeenstemming met onze Nederlanse roots. Sterker nog, dat visnettenvoetbal heeft me nooit lekker gezeten. Doodsaai en tenenkrommend om te zien. Gelukkig speelden we om 10:00 en was er geen tifoso te zien aan de zijlijn. Bovendien: als je effectief wil zijn moet je soms wat schoonheid laten varen. Zoals Ekkelenkamp vast ook heeft gedacht, in de split second voordat hij zijn armen om het middel van Ronaldo sloeg.

Hoe dan ook, de regels waren duidelijk: Difesa Difesa Difesa! Voorkom te alle tijden zo’n afgang als de 8-0 van een paar maanden geleden. Sanne stond klaar als tweede visnet om alle guppies  in de attacare van Altior voorgoed het zwijgen op te leggen. De centrista’s deden pinky promise om hun verdedigende taken nimmer uit het oog te verliezen en onze eigen Inzaghi en Del Piero cirkelden als rifhaaien rond de 16.

En verrek, het werkte gewoon! Die Italianen zijn zo gek nog niet. We speelden, mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen, misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen.
Gewoon koppie erbij met het verdedigen, een flinke duello niet uit de weg gaan en 90 minuten de concentrazione erbij houden. Winnie en Kate hebben twee prachtige ballen erin getikt en het hadden er zeker nog meer kunnen zijn was het niet dat onze Pablito voor open doel miste. Maar dat geeft gewoon niet! We genoten zo van ons eigen spel dat we soms gewoon vergaten te scoren.

Zijn we bij de tempo pieno dan toch een beetje teleurgesteld dat we met 2-4 verloren hebben? No. Festa in de kleedkamer met een kratje van die bruine en daarna de tanden in een broodje caprese en genieten van een, minstens zo geweldige, wedstrijd van Heren 3.