De zeventien van Zaterdag 1

Onze ‘Teamstuff-app’ bestaat uit veel leden. Sowieso kijken er een paar nooit op, als ze überhaupt die al app geïnstalleerd hebben. Onze WhatsApp-groep kent nog meer deelnemers. Guus zat ook in onze appgroep maar is vandaag eruit gegaan omdat hij ‘overprikkelt’ is/raakt. De wisselwerking tussen Zaterdag 1 en 3 is trouwens wel weer intens dit seizoen, gastspelers all the way!

Vorig jaar hadden enkele van onze teamleden ook al problemen met die ‘Teamstuff-app’. Wél op aanwezig staan maar dan niet komen omdat ze voor de zaak naar de GP Italië in Monza of naar een of andere familiereünie moesten. Je weet dus nooit of het precies klopt. Faab zit daar wel kort op overigens.

Vorige week wonnen we al van Barendrecht 9, de toenmalige koploper. 4-1 aan de Kanaalweg. Deze week HBSS uit (of HSSB zoals onze manager ze noemde in de Teamstuff-app).

HBSS speelt op Sportpark Harga. Ooit roemruchte grond met SVV als bekende bespeler. De lichtmasten en die iconische staantribune zijn inmiddels afgebroken, nieuwbouw komt er voor terug. De hockeyclub is al af, de rest volgt ……..

Aangekomen op Harga blijkt dat we vandaag met zeventien(!) aanwezige spelers zijn die ook daadwerkelijk kunnen spelen. Nog nooit meegemaakt, zijn ze er ineens allemaal wel. Dat zijn dus zes wissels minus een vlagger. Gelukkig was Kenny laat en ging zijn rechter Copa Mundial kapot na rust, net nadat hij was ingevallen. En dus in de 49eminuut hup er weer uit. Vlaggen, op z’n sokken. Normaal zouden we tape moeten laten aanrukken, of andere schoenen uit de plaatselijke kantine meoten laten komen. Nu konden we iemand anders inzetten. Ondertussen natuurlijk ook beetje doorwisselen.

We speelden tegen een veredeld JO19-2 elftal (vroeger heette dat gewoon A2) met in de spits een soort Bombarda die heel de tijd verkondigde dat hij zichzelf de beste vond. Ze deden ook een warming-up met pionnetjes en hebben twee trainers. Je kent het wel.

We gaven 3 goals weg, maakten er zelf 8 en hadden er nog 10 kunnen maken. Tjardo verloor een aantal duels van een Nathan Aké lookalike maar maakte toch de mooiste goal. Faab twee goalasos, waarvan één in slowmotion. Bart deelde een panna uit.

Manager Bono werkt de stand nooit bij in de Teamstuff-app maar Voetbal.nl zegt dat we ergens in de middenmoot staan. De weg omhoog is ingeslagen en zaterdag staat Kethel Spaland uit op het programma. Uitkijken dat je niet stilstaat in een tunnel. Daarna Oktoberfest op de club, weet iedereen, daar is geen Teamstuff-app voor nodig.