Op de fiets naar limonadesiroop in een melkfles!

IMG_3070Uit naar Maense op zaterdagochtend. Het klinkt heel ver maar we kunnen gewoon op de fiets. Met de auto is de moeite niet. Achterop bij papa of mama, zoals het hoort als je 6 jaar bent.  Tussen de metrobaan, brandweerkazerne en zwembad West ligt verscholen tussen hele grote velden, zoals we die zelf ook hebben, een Johan Cruijffcourt. Niet heel groot maar groot genoeg voor als je korte beentjes hebt.  Met goede zin maar zonder Luca en Noah. Voetballen is leuk maar in Parijs kom je ook niet iedere dag. 

Met de trainers Robin en Martijn gingen de strijders van JO-7 1 verkleden. In een kleedkamer samen met de tegenstander, zoals het hoort. Ze zien er wel groot uit! Maar wij zien er ook goed uit in onze mooie zwart witte pakkies. Op naar het veld. Niet van echt gras zoals we thuis gewend zijn, maar nep. Gelukkig worden we vandaag niet vies, dat is dan wel weer lekker.

Lars, Emiel, Evan, Niek, Dani, Joa, Daniël, William, Felipe en Sarah gaan het vandaag voor ons doen. 2 teams van 5 worden geformeerd en de strijd wordt aangebonden. Je aandacht verdelen over 2 veldjes, 20 enthousiaste kinderen en 2 rollende ballen, het is lastig om alles te volgen. Het team van Joa, Daniël, Dani, Lars en Sarah onder leiding van coach Robin hebben het moeilijk. Na 5 minuten staan ze met 3-0 achter maar weten knap terug te komen tot 3-3. De rug is gerecht maar de mannen van Maense geven gas en maken er weer 2. Niets aan de hand. Onverschrokken gaan onze helden op jacht. We maken er 1, nog 1 en we komen met 6-5 op voorsprong. Barcelona ligt voor even op Vreelust. We weten het te klaren en ongeschonden wordt het einde gehaald. Een 6-5 overwinning is een feit.

IMG_3127

Felipe, Emiel, Niek, William en Evan doen het onder leiding van Coach Martijn ook goed. Lang gaat de strijd gelijk op en staat het tot vijf minuten voor tijd 1-1. Helaas weet de tegenstander toch nog 2 doelpunten te maken en winnen de wedstrijd met 3-1. Tijd voor rust en limonadesiroop uit een melkfles. Even op krachten komen want de volgende 20 minuten wachten op ons. Maense wisselt van speelveld en de scheidsrechters geven het startsein.

Felipe, Emiel, Niek, William en Evan schieten uit de startblokken en weten snel op een 1-0 voorsprong te komen. Een felle strijd en voor iedere meter wordt gestreden. Het wordt snel 1-1 en we komen gelijk weer op een 2-1 voorsprong. We worden wat moe maar dat geeft niet. We blijven ons best doen en dat is goed genoeg. Ook Maense geeft niet op en  doet er alles aan om gelijk te komen. Uiteindelijk lukt dit, ondanks ons kranige verdedigen. Uiteindelijke wordt het 2-2 en dat is een mooi resultaat tegen die grote jongens.

Joa, Daniël, Dani, Lars en Sarah gaan ook aan de 2e wedstrijd beginnen die net zo spannend is als de eerste. Het gaat gelijk op en uiteindelijk is het 3-3. We geven niet op en we blijven het proberen. De tijd verstrijkt en de het einde komt in zicht. We hebben het zwaar, Maense doet er ook alles aan om te winnen. Daniël weet voor de zoveelste keer de bal te veroveren en speelt de bal naar voren. Zou het dan toch! Sarah heeft de bal en gaat alleen op het doel af. Een doel zonder keeper want die bestaat nog niet. Het lukt haar om die grote gasten voor te blijven en schuift de bal in het lege doel. Het is tijd en er wordt niet eens meer afgetrapt. In de gong en dat zijn de mooiste!

Twee overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag. Het is een mooie zaterdag.

IMG_3066

IMG_3090

IMG_3087

IMG_3107