Peter Ketting tekent voor 2 jaar als trainer bij Steeds Hooger.


Zondag 4e klasser Steeds HFullSizeRender (4)ooger heeft voor het nieuwe seizoen zijn trainer binnen. Peter Ketting heeft een contract voor 2 jaar met een optie voor een 3e seizoen bij de ambitieuze Kanaalwegbewoners getekend.  Aan het einde van het lopende seizoen zal Ketting vertrekken bij het Rotterdamse Swift Boys.

Peter Ketting is als trainer zeer succesvol geweest bij sv Ommoord en Hillegersberg en bezig aan zijn 1e seizoen bij 3e klasser Swift Boys. In zijn 4 jaar bij sv Ommoord wist Ketting zijn ploeg door middel van 2 promoties naar de 2e klas te loodsen. Ook bij Hillegersberg heeft hij een prima basis gelegd door te promoveren naar de 3e klas.

Gevoelsmens Ketting zegt in een reactie: ”De plannen voor de toekomst en alle ontwikkelingen waarmee Steeds Hooger de komende anderhalf jaar te maken krijgt zijn op transparante wijze door het bestuur uiteengezet en onderbouwd. De sfeer in de club is bijzonder en de uitstraling van de kantine komt als zeer authentiek op iedereen over”. De herboren cultclub aan de Kanaalweg, gelegen naast de Stadcamping, kent zijn vroegere reputatie van campingvereniging als geen ander. De enorme groei van de laatste jaren heeft voor een cultuuromslag gezorgd. Aangewakkerd door de veranderende samenstelling van “Juppendorp” Blijdorp profiteert Steeds Hooger optimaal van de geboden kansen.

Voor Ketting zijn de doelstellingen voor de komende jaren duidelijk. “Na een aantal leuke en inhoudelijk goede gesprekken met het bestuur, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit de job is die bij mij past. Hier wil ik mij voor een langere periode aan conformeren. Ik zie mijzelf gezien de ambities, de invulling van de voorwaarden en de tijdslijn die er voor staat, zomaar 5 jaar trainer van Steeds Hooger zijn. Het creëren van een stabiele organisatie, saamhorigheid met de vereniging en een evenwichtige spelersgroep zijn de belangrijkste doelstellingen, zonder druk van moeten presteren. Een heerlijk vooruitzicht voor mij als trainer, waar ik in alle rust kan werken aan de gestelde doelen”.

Voorzitter Sander Vis is eveneens zeer content met het voor langere tijd vastleggen van Peter Ketting. “Medio december werden wij geconfronteerd met het wegvallen van Omar Zaroual als trainer van de selectie. De commissie Sportief onder aanvoering van Richard Steen was al bezig met een beleidsplan waarin de prestatieve doelstellingen, ambitieniveau van de vereniging en de voorwaarden waaronder dit bereikt moet worden, zijn vastgelegd. Uit deze commissie kwam unaniem de naam van Peter Ketting als beoogd target voor de vacante positie van selectietrainer naar voren en na 2 goede gesprekken waren we eruit. In deze gesprekken hebben we Peter leren kennen als een zeer kundig en gedreven persoon die denkt in oplossingen. Zijn enthousiasme is zeer aanstekelijk en hebben zijn resultaten als trainer zeker meegeholpen in onze besluitvorming. Maar de oprechtheid waarmee hij zich presenteert, zijn oplossingsgerichtheid en de wijze waarop hij meedenkt met de club, zijn voor ons minstens zo belangrijk geweest. Als vereniging zijn wij uitermate trots dat Peter de komende jaren onze trainer is”.

Tot slot geeft de nieuwe trainer van de Zwart-witten aan veel zin te hebben in zijn nieuwe job. “Ik heb 2 gesprekken gehad op de club en de sfeer daar is uniek. Tot 2 keer toe was de hele kantine afgeladen. Zelfs op zondag als er niet gevoetbald wordt zit die hut helemaal vol. Kan je nagaan wat er gebeurt als de gestelde doelen worden gehaald. Ik wist niet dat het nog bestond in Rotterdam!”

Logo Steeds Hooger