Dames Een: de update

Het seizoen is van start, we zijn los, om in voetbaltermen te blijven: de spits is eraf.
Tijd voor een korte update vanuit onze kant.

Er is afgelopen tijd nogal wat gebeurt rondom Dames Een. Tijdens de zomerstop heeft onze zakenwaarnemer de transfermarkt volledig geplunderd en een blik GGK-dames open getrokken. In nieuwe formatie begonnen we aan de bekerwedstrijden. Laten we maar zeggen dat we daar veel geleerd hebben.

In de weken die volgde startte we vol goede moed met de competitie. Zo zijn we al ten strijde getrokken tegen Stolwijk, Victoria en Delft. Deze drie wedstrijden zijn snel samengevat: de eindstand was steeds weer een hele slechte afspiegeling van ons spel en onze inzet. Drie keer bleven alle punten waar ze waren en ging Dames Een er van door met welgeteld nul punten. Maar er is een lichtpuntje: de kansen waren er al geregeld, maar het is eindelijk zo ver… vorige week zondag is er een waar doelpunt gemaakt! Een echte! Van Roemburg mag het eerste streepje achter haar naam zetten. Hopelijk is dit een goede voorbode wat betreft komende wedstrijden. Dat de bal nog maar heel vaak tegen het netje mag vallen.

Coach de Recht en Salemink pakken de trainingen iets Spartaanser aan. Bij Spartaanse krijgers hoort een uniform wat de tegenstander pardoes een stapje naar achteren laat doen. Een stukje haute couture waar Christiano Ronaldo spontaan voor bij Steeds Hooger zou komen spelen. De stylisten van modehuis Bob van der Heijden maken het nog even spannend.

Dan rest ons nog een ding: onze nieuwe sponsor. De oude shirtsponsor viste achter het net en Bokaal is er met de titel vandoor gegaan. Het toeval bestaat dat Bokaal 1 jaar is geworden deze week, tijd voor een feestje dus. Met de gehele selectie, technische staff, management, verdedigers, middenvelders, aanvallers, oftewel een enorm charme offensief hadden we deze avond maar een missie: eindelijk voor de winst gaan. Wie deze avond als laatste man fungeerde en of er werd gescoord houd de gemoederen nog bezig.