Steeds Hooger Zaterdag 5 bijna Herbstmeister na overwinning in topper tegen AGE-GGK 4

SH za 5 boekt een knappe 2-3 overwinning bij AGE-GGK. Na een goede eerst helft is het invaller Eddy die met twee doelpunten de wedstrijd beslist. Het vriendenteam geeft in de laatste minuten nog bijna ruime voorsprong uit handen, maar provisioneel keeper Boris laat het niet zo ver komen.

Om 14:30 op een bewolkte zaterdagmiddag trapte SH Za 5 af in de wetenschap dat dit de eerste wedstrijd zou zijn in een reeks van vier wedstrijden met daarin alleen maar sterke tegenstanders. Volgende week komt eerst BVCB 8 (nr. 2) naar de Kanaalweg, gevolgd door twee uitwedstrijden tegen TOGB 5 (nr. 4) en respectievelijk Haagse Hout 4 (nr. 6). Aangezien AGE-GGK 4 tot deze speelronde op een derde plaats bivakkeerde, mocht met recht gesproken worden over een loodzwaar programma voor de wintersport. Tegenvaller was dat er door vakanties en blessures (waarvan sommige zeer discutabel) uiteindelijk maar elf man uit het eigen team aan de aftrap konden verschijnen. Het was daarom zeer prettig dat Sierk weer besloot om ons uit de brand te helpen en dat Floris de Vaes de keepershandschoenen aantrok om het gemis van de Rode Draak op te vangen. Desalniettemin stonden er twaalf spelers op aanwezig die allemaal het belang van deze wedstrijd kenden en tot op het bot gemotiveerd waren om de Kluten aan de overwinning te helpen. Dit was buiten Wouter Becker (of Bekker? op dit punt boeit het niemand meer) gerekend. Bouter Wekker besloot om 13:30 dat hij toch door moest klussen in zijn nieuwe huis. Terwou Kerbec is het team twee kratten pils verschuldigd. Gelukkig had Eddy vanuit het Maastrichtse een vooruitziende blik. Magic Merlin toonde zich de ultieme teamgenoot door ‘s ochtends na een feestje met vrouwlief in Limburg twee uur eerder de auto te pakken en bij aanvang van de tweede helft zich te voegen bij het team. Nuestro amor por el mago y su novia.

SH Za 5 begon furieus. Voor keeper Boris hielden Daan Krul, Pul, Janus en Sierk de poorten hermetisch gesloten. Op het middenveld wonnen Gijs, Tomba, Maus en Knuiwagen alle duels en voorin liepen el sucio hacer en Langwerpige Leon op alle ballen. Dit resulteerde in een vroege 0-1 voorsprong. Rens speelde zichzelf vrij en stuurde Leon op rechts diep. De bebaarde buitenspeler snelde zijn man voorbij en speelde Friso aan in de zestien. De Doc nam goed aan, draaide om zijn man heen en gaf strak voor. Anaconda Tomba was goed doorgelopen en schoot de bal hard in het lege doel. Na het wervelende begin waarin het vriendenteam nog verschillende mogelijkheden kreeg om de score verder uit te bouwen, was het zaak om de wedstrijd onder controle te houden. Voorin liepen er bij AGE-GGK een paar spelers rond die wel raad wisten met een bal en dit leidde zo nu en dan tot gevaarlijke momenten voor de goal van de zwartwitte. Verder dan een paar afstandsschoten kwamen de mannen uit west echter niet en bovendien was alleskunner Boris steeds alert indien er onverhoopt toch een balletje of aanvaller tussen de verdedigingslinie doorglipte. PJ was ondertussen vanuit een vage dropping in de bossen naar de voetbal gesneld om als vlaggert te opereren. Grote klasse. Op slag van rust kreeg Sierk een gele kaart voor het vasthouden van zijn tegenstander. Mede omdat Friso in de slotfase nog de lat raakte, gingen beide ploegen met 0-1 rusten.

Het begin van de tweede helft was bijzonder. Boven op het dak van de kantine zat een Wouter. Een Wouter is een raafachtige vogel, beter bekend als meerkol [1] of Vlaamse gaai en fameus om haar kleuren. Waar familieleden als de raaf, kauw of kraai vooral zijn te herkennen aan hun zwarte verenpak, kleurt de Wouter vaak beige met felle blauwe of gele puntjes rondom de uiteinden van de vleugels. De Wouter is niet erg populair op familiefeestjes bij het gevogelte. Zo vinden de meeste raven en kraaien de Wouter een uitslover of zogenoemde ‘mooibird’. Kauwen gaan vooral slecht op het onbetrouwbare karakter van de Wouter. Want alhoewel geen weldenkend mens een kraai, raaf of kauw als huisdier zal nemen, bestaat er onderling een sterke band onder deze ‘bro-gels’. Paradoxaal gezien blijkt de Wouter dus het zwarte schaap van de familie.

Het tweede bijzondere was Eddy. De anti-Wouter was vrijwel meteen trefzeker. Uitblinker Tom veroverde de bal en stuurde de tovenaar weg. Een hard, maar op het oog houdbaar schot, werd verkeerd ingeschat door de keeper van AGE-GGK: 0-2. SH Za 5 kwam wederom goed uit de kleedkamer. Iedere Kluut vocht voor iedere meter en AGE-GGK werd, ondanks de numerieke minderheid, vastgezet. Het was wederom Eddy die de score veranderde. Rens werd op rechts weggestuurd en trok de bal goed voor. Maus kon net niet bij de bal waardoor het speeltuig bij Eddy kwam. Eddy dribbelde de zestienmeter in, omspeelde zijn tegenstander op de achterlijn en verraste de keeper in de korte hoek. Toen later een verdediger van AGE-GGK Rens, na een geweldige versnelling, vloerde en geel kreeg, leek er helemaal geen vuiltje aan de lucht. Naarmate het einde van de wedstrijd naderede kreeg AGE-GGK toch steeds meer de controle. Een nummer tien met gele sokken kwam een paar keer goed door en bediende zijn vleugelspelers met steekballen. De verdediging, onder aanvoering van leider Boris, wankelde maar hield steeds knap iedere aanvaller van scoren. Bij één levensgrote kans voor AGE-GGK raakte de spits de bal eerst per ongeluk met zijn linkervoet om vervolgens met rechts vol over de bal heen te maaien. Wat hebben we toen gelachen met zijn allen. Marcel ook. Die was 15 minuten voor het einde ook gearriveerd, uiteraard “geblesseerd”.

Op het einde ging het alsnog bijna mis. De krachten vloeiden uit de benen van het vriendenteam en AGE-GGK liet zien waarom zij op verliespunten tweede stonden. Na wederom een goede bal vanuit het middenveld die tussen de verdedigers en Flora viel, botste de Steeds Hooger keeper tegen een spits. De scheidsrechter gaf een penalty die hard werd binnengeschoten: 1-3. Snel na het doelpunt kwam een handige, snelle elf in balbezit, startte zijn scooter en racete het middenveld over. Hij combineerde het zestienmetergebied in en schoot met wat geluk de 2-3 binnen. Het was toen even alle hens aan dek. Helemaal toen Gijs tot overmaat van ramp de bal wegschopte en geel kreeg. Met de resterende minuten in wederom een ondertal bleef het leukste team van Blijdorp, gelukkig voor Gijs, met het nodige kunst -en vliegwerk overeind en trok het de verdiende overwinning over de streep.

Na acht speelronden staat SH Za 5 op 24 punten met een doelsaldo van +33. Volgende week komt zogezegd BVCB 8 op bezoek dat tweede staat met negentien punten. Bij een overwinning mag Steeds Hooger zich de Herbstmeister van Zaterdag 6e klasse, nummer 10 noemen. Nog meer heugelijk nieuws. De nieuwe datum van de eerstvolgende bekerwedstrijd is bekend gemaakt. Zaterdag 14 december om 11:30 in Oostvoorne tegen OVV. Om 9:45 uur verzamelen, boys!