Rumoerige week Steeds Hooger 5 eindigt met drie punten!

Het vijfde pakt 3 punten na een 4-3 overwinning uit bij Zwarte Pijl. Een overwinning met een verhaal waarin mentaliteit, trainingsarbeid, gras tussen de tanden en een geweldige hattrick centraal staan.

In het topvoetbal horen we regelmatig de gevleugelde uitspraak ‘je traint zoals je speelt’. Ook het vijfde kan hierover meepraten. De basis van de 4-3 overwinning werd dan ook gelegd op de training. Na de nodige nederlagen met best wel aardige trainingsarbeid doordeweeks, barstte afgelopen donderdag dan toch echt de bom. Matige inzet, geen winnaarsmentaliteit en acceptatie moesten worden omgebogen naar een topmentaliteit en voetbalspel met het gras tussen de tanden (over de mentaliteit gedurende de derde helft is er overigens niets te klagen). Een enkele speler nam hierbij het voortouw tijdens de training. Alle moeite ten spijt, vroegtijdig stoppen bleek de beste remedie volgens deze topper die vaker met een gelijke situatie heeft moeten omgaan. Op zijn tijd moeten alle spelers toch op scherp gezet worden, ook als dit ten koste gaat van het individu. Zo onderscheidt een topper zich nu eenmaal. Het team gaat boven alles (en als je geen zin hebt doe je net alsof je de sloffen bent kwijtgeraakt).

Nog geen 5 minuten was de wedstrijd jong en de vrijetrap van Steeds Hooger hing in de linker bovenhoek, 1-0. Met 100% inzet en goed spel volgde al snel de 2-0 en de 3-0 van onze ‘man of the match’, waarbij de 3-0 er één was om in te lijsten. De tegenstander werd beter en speelde goed. Onze verdediging stond daarentegen als een huis en er was geen doorkomen aan. Helaas werd er nog voor rust een tegendoelpunt gescoord. De keeper die wellicht wat eerder had kunnen uitkomen was kansloos, maar redde gelukkig  2 minuten later een al getelde tweede tegengoal. Met een 3-1 voorsprong de rust in, dat was lang geleden!!

De scherpte terugkrijgen bij een kopje thee en fris de tweede helft starten! Zo gezegd zo gedaan. Een wonderschone kopbal betekende de 4-1 en tevens een hattrick! Mentaal niet te knakken en met de donderdag training in het achterhoofd zette Steeds Hooger nog eens aan. Genoeg kansen, maar de goals vielen aan de andere kant. Een tweede en derde tegengoal werden geïncasseerd, maar lieten de kopjes niet hangen. Het laatste fluitsignaal klonk en de overwinning een feit! Over feitjes gesproken:

• De eerste hattrick dit seizoen is een feit
  • De tweede helft duurde 60 minuten (zuivere speeltijd)
  • Iedereen die donderdag op scherp was gezet speelde fantastisch
  • Vaker je schoenen kwijtraken, je speelde geweldig
  • 18, het aantal keren buitenspel gedurende de tweede helft
  • Te laat is keepen?

Het duurt nog even voordat we weer een wedstrijd zullen spelen. Laat afgelopen donderdag een wijze les zijn (geen bedankjes hiervoor, het is goed) en dit de trainingsmentaliteit ten goede laten komen. Top wedstrijd, hard gevochten en mentaal sterk.